Zašto je Igor Mirković maknuo sa svog Facebooka trailer koji je prenijela N1 prošle godine?

Foto: Snimka zaslona

Jučer navečer nam se, nakon emisije Iza zavjese Tihomira Dujmovića, na HRT 1 u 21,15, u kojoj je gostovala dr. Željka Markić, javilo mnogo čitatelja koji su htjeli pogledati trailer za Motovunski filmski festival, no poveznica više nije bila u funkciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je prije nekoliko dana Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata uputila otvoreno pismo Danilu Šerbedžiji, Nini Obuljen i Igoru Mirkoviću, Portal Narod.hr objavio je trailer, najavu Motovunskog festivala 2016. koja uspoređuje Njemačku 1939. i Hrvatsku 2016. kako bi svi zainteresirani mogli vidjeti na kakvo (lažno) prikazivanje Hrvatske se troši javni novac.

Za objavu smo koristili poveznice na N1 koja je reklamirala Mirkovićev trailer, koristeći poveznicu na Facebook Igora Mirkovića, umjetničkog direktora Motovunskog film festivala.

https://www.facebook.com/igor.mirkovic.58/videos/10154136995612552/

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://hr.n1info.com/a122816/Vijesti/Trailer-za-Motovun-film-festival-kombinira-Cabaret-i-RH.html

Podsjećamo, u otvorenom pismu koje je Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata uputila Danilu Šerbedžiji, Nini Obuljen, ali i Igoru Mirkoviću, iznijeli su niz podataka o tome kako su Mirković i supruga mu Silvana, od novca hrvatskih poreznih obveznika odlično živjeli, a u isto vrijeme svojim radovima omalovažavali zemlju čiji im je novac to omogućavao.

> Koordinacija odgovara Šerbedžiji, Mirkoviću i ekipi te upućuje javno pismo ministrici Obuljen

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Igor Mirković je najavio Motovunski filmski festival s malim trailerom gdje svoju Domovinu prikazuje kao fašističku zemlju, a od iste te Domovine preko Hribarovog HAVC-a svake godine dobiva oko 500.000,00 kuna! Igor Mirković je dakle, kao direktor Motovunskog filmskog festivala, izradom propagandnog uratka kao trailera za Motovunski filmski festival 2016.g., te puštanjem istog na mnogim društvenim mrežama i televizijama, izvrgnuo ruglu, prijeziru i grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku te njezinu zastavu i grb, služeći se prikazivanjem istih uz isječke iz filma „Cabaret“ Boba Fossa gdje se u nacističkim odorama pokazuju pjevači pjesme „Tomorrow belongs to me“, zatim uz isječke fotografija Poglavnik tzv. NDH dr. Ante Pavelića i ustaških vojnika, sve to miješajući sa prikazima slika hrvatskih gradova i spomenika, čime se današnja Republika Hrvatska kao i njeni simboli, zastava i grb, prikazuje kao totalitaristička nacistička zemlja“ kazali su iz Koordinacije hrvatskih braniteljskih udruga.

> Branitelji ministrici Obuljen: “Daljnjim postupanjem s HAVC-om izbjegnite mogućnost manipulacije i tražite povrat milijuna”

> Evo što je Nina Obuljen trebala raditi u upravnom odboru HAVC-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Nakon otkrivanja nepravilnosti u radu HAVC-a Hribar i dalje bez argumenata u obrani, obrušio se na Hasanbegovića

> Zlatko Hasanbegović: Vodstvo HAVC-a je Ministarstvo kulture doživljavalo kao bankomat

> HSP AS: Nakon ostavke Hribara isto očekujemo i od ministrice Obuljen Koržinek

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.