Nakon Janice, na meti Blanka: Index pronašao ‘slabu točku’ hrvatskim sportašima u Riju – mole se Gospi!

Foto: snimka zaslona

Hrvatski sportaši u Riju ostvarili su ukupno gledajući fenomenalne, povijesne rezultate, iako uglavnom nije riječ – povijesni – najumjesnije rabiti kad su sportski događaji u pitanju, povijest se u sportskom svijetu mijenja iz sata u sata, dovoljno je pogledati koliko je olimpijskih, svjetskih, pa onda i hrvatskih rekorda srušeno u Riju. Jedan hrvatski rekord rušila je, i to dva puta, Sara Kolak. Dakle, dva je puta ispisala povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi hrvatski mediji istaknuli su činjenicu da su hrvatski sportaši ostvarili na ovim Olimpijskim igrama dosad nezapamćene rezultate, devet medalja, od toga pet zlatnih, a tu još nije kraj, rekord je o kojem će se pričati i u prvim satima zime, dugo će Hrvati prepričavati zlatni hitac Josipa Glasnovića, fenomenalni izbačaj koplja mlade hrvatske sportske heroine iz Rijeke, Sare Kolak, legendarni finiš Damira Martina u veslanju, dramu Sandre Perković…

Čak ni oni mediji, poslovično naklonjeni Hrvatskoj kao Pupovčeve Novosti obilježavanju tragedije na Bleiburgu, nisu uspjeli naći zamjerke na račun hrvatskih sportaša u dalekom Brazilu koji se, bez obzira na sport, na činjenicu da su uglavnom zauzeti svojim sportskim disciplinama, međusobno pomažu i navijaju jedni za druge, ukratko djeluju i ponašaju se poput jedne prave velike obitelji. Međutim, kontroverznom portalu Index, jednako kontroverznog Matije Babića, uspjelo je naći glavnu zamjerku sportašima koji su pronijeli slavu hrvatskog sporta diljem svijeta.

Ne zamjera Index našim sportašima ništa, osim činjenice da su vjernici da se obraćaju u svojoj molitvi za pomoć nebeskoj zaštitnici, Gospi. Index je uspio konstruirati priču o “sebičnosti” Blanke Vlašić jer se moli Gospi dok u svijetu vladaju ratovi i glad. Možda glad u nekim državama vlada i zbog činjenice da medijski tajkuni ne plaćaju porez državi te tako potkradaju građene zbog čega su i pravomoćno osuđeni? Ako nisu prisluškivali Blanku dok se moli kako novinari Indexa znaju da se ona “moli samo za sportske pobjede”?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkretno, Index najviše smeta status Blanke Vlašić, koja je inače poznata kao iskrena vjernica, sjajna sportašica i veliki čovjek, na Facebooku. Naime, Blanka je nedavno na svom profilu, a o čemu je portal narod.hr naravno pisao, objavila status koji je skupio tisuće lajkova, a što je uznemirilo dežurne higijeničare s Indexa.

Blanka Vlašić: Krunica me uvijek najbolje smiri, ulazak u finale Božje je čudo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Gospa je utješila odmah ranim jutrom za vožnje prema stadionu. Krunica me uvijek najbolje smiri. Nekoliko sati poslije, još jedno olimpijsko finale. Ni knjiga ne bi bila dovoljna da vam objasnim zašto je ovo još jedno Božje čudo. Sva Mu slava i hvala”, napisala je Blanka i razljutila portal koji je ranije poznat po huškanju, po vrijeđanju i verbalnom maltretiranju vjernika. Sjetimo se samo patoloških uvreda na račun velike većine građana Hrvatske kada je u Hrvatsku stiglo tijelo svetog Lepolda Mandića.

Ako je dakle jedini “krimen” naših sportaša jer se mole Gospi onda su naši sportaši u velikoj nevolji, suci s Indexa nikad za njih neće otvoriti nebeska vrata. Srećom, u Hrvatskoj je 86 posto deklariranih katolika, što je dovoljno matematičarima s Indexa da nepogrešivom metodom dijeljenja te još više oduzimanja izračunaju kako je ipak novinara Indexa puno više od 86 posto. Najmanje 200 posto.

Zašto Indexu smeta čak i Janica Kostelić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto zaključka, nakon Janice Kostelić na meti je Blanka Vlašić, spominju i rukometnog izbornika Željku Babića, tko je idući? Hoće li u skoroj budućnosti higijeničari s Indexa držati straže ispred crkava i paziti tko od sportaša ima hrabrosti ući u crkvu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.