Odličnom igrom Hrvatska svladala Bugarsku 3:0

Zagreb, 10.10.2015 - Utakmica 9. kola H kvalifikacijske skupine za plasman na EP u nogometu 2016. izmeðu Hrvatske i Bugarske. Na slici Ivan Perišiæ. foto HINA/ Denis CERIÆ /dc

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je pretposljednjeg, 9. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na EURO koji će se sljedeće godine održati u Francuskoj na maksimirskom stadionu svladala Bugarsku sa 3-0 (2-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotke za Hrvatsku postigli su Ivan Perišić (2), Ivan Rakitić (42) i Nikola Kalinić (81).

Tako je novi izbornik Ante Čačić pobjednički započeo svoj mandat.

Utakmica se zbog kazne koju je UEFA izrekla HNS-u igrala bez prisustva gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je ipak ostala treća na ljestvici sa 17 osvojenih bodova, jer su i njezini suparnici za izravni plasman na EURO u subotu ostvarili pobjede. Italija je sa 3-1 kao gost nadigrala Azerbajdžan, dok je Norveška sa 2-0 na svom terenu pobijedila Maltu.

Kolo prije kraja kvalifikacija Italija je sa 21 bodom osigurala plasman u Francusku, Norveška je druga sa 19, a Hrvatska treća sa 17.

U posljednjem kolu u utorak Hrvatska će gostovati u Ta’Qaliju kod Malte, dok će Italija u Rimu dočekati Norvešku. Hrvatska će izboriti plasman na EURO u slučaju pobjede na Malti, te ako Norveška ne pobijedi Italiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Hrvatska završi kao treća u skupini, tada će plasman na EURO morati izboriti kroz dodatne kvalifikacije u studenome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.