Velimir Visković potvrdio: Ovo su prosvjedi protiv vlade, a ne za reformu koja ionako ide dalje

Ovih se dana raznorazni medijski sveprisutnici guraju među prosvjednike protiv hrvatske Vlade, ali i hrvatske predsjednice, zamaskirane u podršku Jokićevoj cjelovitoj kurikulnoj reformi, vjerojatno s nadom da će im sav trud u nekoj daljoj ili bližoj budućnosti biti obilato nagrađen.

Velimir Visković tako je otkrio pravi razlog ovih prosvjeda: “Prpa vam je, ljudi izlaze na ulicu! Ne, ministre, nije to vaša fešta! To je fešta protiv vas! Protiv vaših ustašluka, primitivizma, zaglupljivanja, klerikalizacije, pljačkanja države i građana. Protiv Karamarka, Kolinde, Oreškovića, Hasana… Protiv Vas, ministre!

Velimir Viskovic

Ovaj tekst je Visković, nakon što se proširio društvenim mrežama, i izbrisao.

“Evo, taman kad sam i pomislio kako će barem 1 % njih tamo doći radi obrazovanja, g. Velimir Visković mi je pomogao razumjeti o čemu se to danas radi”, komentirao je danas Krešimir Miletić, predsjednik Udruge za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac, na svojem Facebook-profilu objavu Velimira Viskovića, hrvatskog leksikografa i književnika.

Tko je Visković?

Podsjetimo, Velimir Visković, leksikograf, esejist, književni kritičar i urednik te prvi predsjednik Hrvatskog društva pisaca, blizak SDP-u i HNS-u rado svoje nezadovoljstvo manjkom priljeva novčanih sredstava ističe u javnosti, pa je tako bio jako nezadovoljan 2014. kada nije dobio Nagradu Zagreba u iznosu od 50.000 kuna, navodi Večernji list, a s Goranom Radmanom nagrađivao je Titove pionire, poput Mirjane Krizmanić.

Nagrada Miko Tripalo za 2013. godinu dodijeljena Mirjani Krizmaniæ

Hrvatski leksikograf Visković još na svojem Facebook-profilu dijeli objavu od glumice Nine Violić uz komentar: “Zašto desničari nikad nisu tako ljupki, duhoviti, šarmantni?! Podržimo ovaj skup za bolju, radosniju Hrvatsku! Za budućnost!”, pozivajući svoje pratitelje na prosvjed, kako vidimo za rušenje demokratski izabrane Vlade i predsjednice RH.

Prisjetimo se kako Nina Violić zaista zna biti ljupka, duhovita i šarmantna. U siječnju ove godine poručila je hrvatskoj javnosti izražavajući nezadovoljstvo novom vladom: “Nije mi smješno. Po prvi put nisam sposobna ovo što se događa gledat iz nekog drugog neobaveznog iščašenog ugla. Tjeskoba me valja već nekoliko dana. Nije za******. Čak ni registar izdajnika nije mi zabavan. Sve je realno i sve je gore nego u najcrnjoj mori. Očajna sam što ću sve do smrti živjet u š*** svijeta i što se nikad ništa neće promijeniti. Naša djeca isto. Njihova djeca isto. Gonite se u tri p**** ******** cijela fašistička Evropa i naša primitivna prčija! Nisam odavde!”

Nina Violić siječanj

Napisala je glumica na iščašenom hrvatskom jeziku. Od tada ta kulturna, ljupka, duhovita i šarmantna glumica, kako ju opisuje Visković sudjeluje uz plačljivu Uršu Raukar i Vilima Matulu, nekadašnjeg člana CK SKH i ostale ‘kulturnjake’ glumeći i afektirajući u službi politike.

‘Kulturnjaci’ su ti koji ne priznaju rezultate izbora, vole svoje stare partijske revolucionarne metode iz razdoblja totalitarnog jugoslavenskog komunizma.

Službeno su se kao oganizatori Facebook-inicijative “Hrvatska može bolje”, koja građane na sve moguće načine pokušava izvući na ulice, deklarirale udruge članice GOOD koordinacije: RODA, Forum za slobodu odgoja, Centar za mirovne studije, GONG, Hrvatsko debatno društvo i Udruga roditelja Korak po korak.

Prethodna Kukuriku vlada sa SDP-ovcem Zoranom Milanovićem na čelu obilato je financirala sve te udruge i platforme.

Parapolitičke udruge bliske SDP-u, poput GONG-a, Documente, CMS-a, CESI-ja okupljene u Platformi 112, bez ikakvih kriterija u prošloj godini dobile su više od 1,2 milijarde kuna na razne načine (650 milijuna iz proračuna i još otprilike toliko iz županijskih, općinskih i gradskih blagajni).

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah