Veselin Vujović: Jugoslaven sam. I danas kada čujem himnu ‘Hej Sloveni’ prođu me trnci

Foto: fah

Veselin Vujović 2006. je optuživan kako je utakmicu posljednjeg kola druge faze Europskog prvenstva htio prodati Hrvatima o čemu je govorio u intervju za sportklub.rs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Ako sam već prodao Hrvatima utakmicu, to znači da me oni nikada ne mogu cijeniti kao čovjeka. Ako si prodao svoje ljude onda ćeš sigurno i njih prodati. Mislite li da bi mene Zagreb kao nagradu za tako nešto angažirao da budem njihov trener? To je apsurdno! Žao mi je što je do toga došlo i što je na moju karijeru bačena takva ljaga. Ja sam takav karakter, pravio sam probleme, svađao sam se sa sucima, bio sam kažnjavan… Takav sam cijelog života, ali prodati svoju ekipu i svoje ljude… To je za mene ravno smrti”, smatra on.

Komentirao je otvaranje Europskog prvenstva protiv Srbije 12. siječnja u Splitu.

“Srbija je odlična reprezentacija i ako budu fizički spremni izdržati napore, mogu puno napraviti. Samo se bojim da prva utakmica protiv Hrvatske im ne obilježi cijelo prvenstvo. Oni su igrači trenutka, igrači euforije i u stanju su pobijediti bilo koga na svijetu, ali isto tako mogu izgubiti i od prosječnih reprezentacija. Dobro ih znam, zreli su i nadam se da će odigrati dobro prvenstvo”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda se osvrnuo na trenutak kad je došao u PPD Zagreb.

“To što sam rođen u Crnoj Gori, a radio u svim ostalim državama i što živim u Šapcu čini me još većim Jugoslavenom. I danas kada čujem himnu ‘Hej Sloveni’ prođu me trnci. Nigdje nisam imao neugodnosti. Kada sam otišao u Zagreb razmišljao sam kako će me publika dočekati… Na prvoj utakmici bilo je korektno, aplauzi toplo-hladno jer je došao netko tko je u rukometu ostvario puno toga. Ali kada smo te sezone s Barcelonom igrali za prolazak u ‘final four’, kada sam ušao u dvoranu gdje je 17 tisuća ljudi ustalo da me pozdravi… “, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.