(VIDEO) 19. veljače 1958. Mišo Krstičević – slike sa nezaboravnog Hajdukovog Starog placa!

Foto: Snimka zaslona

Krstičević je postigao posljednji pogodak za Hajduk na Starom placu prije prijelaza na Poljud, i to protiv velikog rivala protiv Dinama, 5. rujna 1979. godine.

Rješenje po kojem je Hajdukov Stari plac uvršten na Listu zaštićenih kulturnih dobara izdano je 2011. godine.

Mišo Krstičević, rođen 19. veljače 1958., hrvatski nogometaš i nogometni trener. U Hajduku je bio na poziciji defenzivnog veznog igrača.

Nogometom se počeo baviti u Pločama, u tamošnjem Jadranu. Godine 1978. godine započinje seniorsku karijeru u splitskom Hajduku. Za Hajduk je, sveukupno, odigrao 206 susreta i postigao 34 pogotka. On je postigao posljednji pogodak za Hajduk na Starom placu prije prijelaza na Poljud, protiv Dinama, 5. rujna 1979. godine.

Od 1983. do 1985. godine igra za mostarski Velež. Nakon Veleža igra za njemački Rot-Weiß Oberhausen gdje nakon 38 utakmica okončava igračku karijeru.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 7 utakmica i postigao jedan pogodak protiv Rumunjske.

Nakon igračke karijere ostaje u nogometu počinje se baviti trenerskim poslom. Trenirao je više klubova, a između ostalog Zrinjski i Hajduk.

Rješenje po kojem je Hajdukov Stari plac uvršten na Listu zaštićenih kulturnih dobara izdano je 5. travnja 2011. godine.

Nezaboravni Stari plac u Splitu:

.

Izvor: narod.hr