Domaći pekmez od marelica pripremite lako!

Foto: slatkisvijet.com

Domaći pekmez uvijek je bolji od kupovnog, osobito ako u svom voćnjaku imate ukusne i slatke domaće marelice. Recept za pekmez donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

5 kg marelica
1,5 kg šećera
sok od 3 limuna

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marelice operite, uklonite im koštice pa stavite u veći lonac u kojem planirate kuhati pekmez.

Dodajte šećer i svježe cijeđeni sok od limuna pa sve dobro promiješajte. Pekmez od marelica kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje.

Pekmez svakako kuhajte u dubljem loncu da se zaštitite od neželjenog špricanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tokom kuhanja uklanjajte pjenu koja se stvara na površini.

Pekmez od marelica kuhajte sat i pol do dva sata, odnosno dok ne dobijete željenu gustoću.

Pekmez od marelica nije potrebno dodatno usitnjavati jer se marelice tokom kuhanja u potpunosti raspadnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhani pekmez ulijte u sterilizirane staklenke (oprane i zagrijane u pećnici) te ih zatvorite metalnim poklopcem. Ohlađeni pekmez čuvajte na tamnom, suhom i hladnom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.