Srijeda, 12 ožujka, 2025
17.7 C
Zagreb
Pratite nas:

Idealno za hladne jesenske dane: Buhtle s čokoladnim namazom

Podijeli

Sadržaj članka

Podijeli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirisna i topla peciva od dizanog tijesta idealna su za maglovite i hladne jesenske dane. Uzmite si vremena i pripremite sebi i svojoj obitelji ukusne buhtle s čokoladom ili nekim drugim nadjevom kao što su orasi, lješnjaci ili marmelada, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Sastojci

Tijesto
500 g glatkog brašna
60 g šećera
2 vanilin šećer
100 otopljenog maslaca
1 paketić suhog kvasca
250 ml mlakog mlijeka
1 jaje
naribana korica 1/2 limuna
prstohvat soli

Ostalo

1 žlica maslaca za premazivanje buhtli
čokoladni namaz za punjenje
šećer u prahu za posipavanje

Priprema

Mlijeko i maslac zagrijte na laganoj toplini, tek toliko da se maslac otopi. Ako je mlijeko pretoplo ostavite ga da se kratko ohladi, mora biti mlako prilikom dodavanja u ostale sastojke.

U veću zdjelu stavite brašno, suhi kvasac, šećer, vanilin šećer i sol. Zatim dodajte razmućeno jaje te mlijeko i maslac. Spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto.

Zdjelu s tijestom prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite sat vremena na toplome mjestu da tijesto naraste. Nakon što je tijesto dovoljno odstajalo možete krenuti u izradu buhtli.Tijesto malo premijesite i podijelite na 15 jednakih dijelova. Svaki dio oblikujte u kuglu koju lagano spljoštite pa na sredinu tijesta stavljajte malo čokoladnog namaza ili 2-3 kockice čokolade.

Krajeve tijesta spojite u sredini iznad nadjeva. Dobro ih pritisnite prstima da se tijesto zalijepi, tako da nadjev tijekom pečenja ne iscuri. Napunjene buhtle posložite u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje tako da je strana gdje je tijesto spojeno okrenuta prema dolje. Buhtle ostavite još pola sata na toplome mjestu da se dižu. Prije pečenja ih premažite s malo otopljenog maslaca.

Buhtle pecite pola sata na temperaturi od 180 ºC. Pečene, još vruće buhtle posipajte šećerom u prahu i poslužite se. Dobar tek! 🙂

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Pročitaj više

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.

Sadržaj članka

Pročitaj više

Frendica.hr

Glas naroda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci