Tražite jednostavan recept za brz i ukusan kolač?
Isprobajte ove sočne čokoladne kocke s makom, bananom i šumskim voćem! Jako se brzo pripremaju, a zaista su ukusne, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci za biskvit
160 g šećera
2 vanilin šećera
2 jaja
1 banana
40 g kakaa u prahu
120 g glatkog brašna
1 paketić praška za pecivo
100 g mljevenog maka
200 ml tople vode
60 ml ulja
250 g šumskog voća + 1 žličica gustina
Čokoladna glazura
200 g čokolade (mliječne ili tamne)
150 g slatkog vrhnja
20 g maslaca
Priprema
U zdjeli pomiješajte suhe sastojke – mljeveni mak, kakao, brašno i prašak za pecivo.
U zasebnoj zdjeli pjenasto izmiksajte šećere i jaja. Smjesu miksajte cca 2 minute dok ne postane gusta i svijetla. Zatim dodaje vilicom izgnječenu bananu i sve još jednom izmiksajte. Dodajte ulje i toplu vodu, a zatim suhe sastojke. Smjesu još samo kratko izmiksajte na najmanjoj brzini, tek toliko da se svi sastojci sjedine.
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup (cca 25×35 cm). Zaleđeno šumsko voće pomiješajte s gustinom i rasporedite po vrhu kolača. Kolač pecite otprilike 30 minuta na 180°C.
Pečeni kolač kratko ohladite na sobnoj temperaturi te ga prelijte čokoladnom, ganache glazurom. Za pripremu glazure čokoladu i slatko vrhnje otopite na pari, a zatim dodajte maslac. Kolač ohladite do kraja na sobnoj temperaturi, a po želji možete ga dodatno ohladiti i hladnjaku.