Slatki svijet donosi jedan od klasičnih recepata za ukusan i sočan kolač od griza i jogurta koji uvijek dobro dođe!
Sastojci
2 jaja (L)
180 g šećera
2 vanilin šećera
200 ml ulja
200 ml tekućeg jogurta
100 ml mlijeka
naribana korica ½ limuna
250 g griza
120 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
250-300 g šumskog voća
Priprema
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodajte naribanu koricu limuna, ulje, jogurt i mlijeko. Sve još jednom dobro izmiješajte pa dodajte suhe sastojke – griz, brašno i prašak za pecivo. Na kraju umiješajte i svježe bobičasto voće.
Ako koristite zaleđeno voće ne morate ga topiti, samo ga pomiješajte s 1 žlicom gustina kako bi se zadržalo svugdje po tijestu, a ne potonulo na dno.
Pripremljenu smjesu izlijte u manji kalup za pečenje (cca 20×20 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Kolač pecite otprilike 25 minuta na °C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a ako želite prije posluživanja posipajte ga šećerom u prahu.