Simpatični sladoled kolačići pripremaju se jednostavno i brzo, a razveselit će svu djecu! Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
Biskvitno tijesto
100 g maslaca
50 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
100 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
Ostalo
200 g čokolade za umakanje kolačića
šarene jestive mrvice za dekoraciju
Priprema
Zenker kalup za sladoled kolačiće namastite i lagano pobrašnite ili posipajte krušnim mrvicama. Smjesu ravnomjerno rasporedite u udubine kalupa, nemojte ih prepuniti. Sladoled kolačiće pecite otprilike 10 minuta na 175 °C. Pečene kolačiće ostavite 10 minuta da se hlade u kalupu, a zatim ih pažljivo izvadite iz kalupa i u svaki stavite po jedan štapić.
Čokoladu (bijelu, tamnu ili mliječnu) otopite na pari ili laganoj vatri. Kolačiće pažljivo prelijte čokoladom i slažite ih na masni papir. Kolačiće spremite u hladnjak na 10-15 minuta da se čokolada stisne, a zatim kolačiće prošarajte s još malo otopljene čokolade i ukrasite šarenim mrvicama. Ja sam za šaranje koristila mliječnu čokoladnu, a tamnu za umakanje tako da se razlikuju jedna od druge. Vi ako želite možete kolačiće posipati šarenim mrvicama odmah nakon što ih umočite u čokoladu, ne morate ih nužno dodatno šarati čokoladom. Kolačiće poslužite djeci ili onima koji se tako osjećaju i gledajte kako uživaju! ?