Ako ove godine želite izbjeći posljedice neumjerenosti za blagdanskim stolom, dovoljno je unijeti male preinake u prehrani.
Uz puricu ili pečenje servirajte povrće
Neizostavni blagdanski objed i popularna je purica s mlincima. Meso puretine odličan je izvor visokovrijednih proteina, kaže Krstev Barać, a u usporedbi s crvenim mesom ima relativno skroman sadržaj zasićenih masti koje nepovoljno djeluju na zdravlje srca i krvnih žila. Puretina, sama po sebi, ne obiluje kalorijama, no njenu će kalorijsku vrijednost povećati razni prilozi, umaci, ali i nadjevi kojima se ona nerijetko puni. Tako primjerice omiljeni mlinci u masnoći u kojoj se purica pekla čine ukupan zbroj unesenih kalorija i masti znatno većim, pridonoseći kumuliranju masnog tkiva.
Stoga ove godine budite mudri i umjesto mlinaca uz puricu servirajte povrće. Brokula, cvjetača, mahune ili prokulice pripremljeni na pari ili na lešo upotpunit će obrok bez suvišnih kalorija.
Još savjeta pročitajte na Frendica.hr
Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.