Linzeri – jednostavni kolačići lijepljeni pekmezom

Linzeri
Foto: slatkisvijet.com

Linzeri, krancle, vanilice… svima poznati suhi kolačići od prhkog tijesta lijepljeni pekmezom. Rado se pripremaju u blagdansko vrijeme jer osim što su ukusni, vrlo su dekorativni, a recept donosi Slatki svijet.

Sastojci
Tijesto

300 g glatkog brašna
50 g šećera u prahu
200 g maslaca sobne temperature
1 žlica arome vanilije
Ostalo
pekmez od marelica, višanja…
šećer u prahu

Priprema

Pomiješajte sve sastojke pa zamijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite barem sat vremena u hladnjaku.

Ohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu od 5 mm pa kalupom izrezujte željene oblike vodeći računa o tome da svaki drugi oblik ima rupu u sredini. Izrezane kolačiće slažite na lim za pečenje prekriven masnim papirom.

Kolačiće pecite 8-10 minuta na temperaturi od 160 °C, odnosno dok lagano ne porumene. Linzeri trebaju ostati svijetli. Kada ih tek izvadite iz pećnice bit će mekani na dodir, ali će hlađenjem očvrsnuti. Ohlađene kolačiće lijepite pekmezom i uvaljajte u šećer u prahu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com