Malo drugačija, ali zato ništa manje ukusnija štrudla s jabukama

štrudla s jabukama
Foto: slatkisvijet.com

Malo drugačija, ali zato ništa manje ukusnija štrudla s jabukama! Dodatak griza ovom desertu daje jednu zaista posebnu notu, a recept donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci
Nadjev od griza
3 jaja
2 čaše šećera
1 vanilin šećer
2 čaše čvrstog jogurta
1 čaša ulja
1,5 čaša griza
1 prašak za pecivo
Nadjev od jabuka
1 kg krupno naribanih jabuka
1 žlica cimeta
Ostalo
500 g kora za savijaču
Premaz
1 čaša kiselog vrhnja
2 vanilin šećera

Priprema
*Kao mjeru za sastojke koristite čašu od jogurta.
*Za svaku štrudlu trebat će vam tri kore. Ukoliko u paketu imate 10 kora možete napraviti jednu deblju štrudlu sa po četiri kore ili dvije tanje štrudle sa po vdvije kore, kako volite.
Jaja izmutite sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jogurt i ulje. Zatim dodajte griz i prašak za pecivo pa pjenjačom sve izmiješate.

Jabuke krupno naribajte, pomiješajte s cimetom i ostavite sastrane.
Na radnu površinu stavite prvu koru te ju malo premažite nadjevom od griza. Preko nje stavite drugu goru, premažite ju opet s malo nadjeva od griza pa stavite i treću koru. Treću koru također premažite s malo nadjeva, posipajte naribanim jabukama i zamotajte u štrudlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto ponovite i sa ostatkom kora, nadjevom i jabukama.
Štrudle posložite jednu do druge u lim za pečenje kojeg ste prethodno malo nauljili. Kiselo vrhnje pomiješajte s vanilin šećerom pa time premažite štrudle.

Štrudle pecite 20-25 minuta na temperaturi od 170°C, dok ne poprime lijepu zlatno smeđu boju. Pričekajte neka se malo ohlade, posipajte ih šećerom u prahu i poslužite se! Ako volite, u nadjev od jabuka možete dodati šaku grožđica!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.