Ako volite sir u kolačima, svakako isprobajte recept za ovaj fini kolač od jagoda i svježeg sira.
Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci:
Mrvičasto tijesto
300 g glatkog brašna
100 g šećera
prstohvat soli
1 žličica cimeta
150 g hladnog maslaca
1 jaje
Nadjev od sira
500 g svježeg kravljeg sira
200 g kiselog vrhnja
130 g šećera
2 vanilin šećera
2 jaja
40 g gustina
Ostalo
malo džema od jagoda
500 g svježih jagoda
Priprema
U veću zdjelu stavite brašno, šećer, sol, cimet jaje i na kockice izrezan hladan maslac. Rukama izradite tijesto tako da dobijete mrvičastu smjesu.
Veći dio tijesta (2/3) ravnomjerno rasporedite u kalup za pečenje (20×30 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Tijesto lagano utisnite i premažite ga tankim slojem džema od jagoda.
Sve sastojke za nadjev dobro izmiksajte i prelijte preko džema. Nadjev od sira lijepo poravnajte pa posložite preko njega jagode koje ste prerezali po pola.
Preko jagoda ravnomjerno posipajte ostatak mrvičastog tijesta.
Kolač od jagoda pecite 30 minuta na 180°C. Pečeni kolač ohladite najprije na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.
Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.