Novi jeziv slučaj žrtve ‘transrodne agende’ iz SAD-a nije iznimka; i u Hrvatskoj porast dijagnoza rodne disforije kod djece

kastraciju
Izvor: Facebook

Poplava tzv. “promjene spola” kod djece u SAD-u i Kanadi uzela je maha. Svjetski mediji ovog puta spominju najnoviji slučaj iz SAD-a u kojem otac devetogodišnjeg dječaka moli svoju bivšu suprugu da kemijski ne kastrira njihova sina za kojeg ona tvrdi da je djevojčica. Prošle godine pojedini su mediji izvještavali o slučaju oca iz Kanade koji je završio u zatvoru jer se javno usprotivio “promjeni” spola svoje kćeri od 11 godina i odbijao ju je zvati muškim zamjenicama. Iste bi priče mogli gledati i u Hrvatskoj, s obzirom na to da je i kod nas, dijagnosticiranje rodne disforije kod maloljetnika, u porastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeff Younger, otac devetogodišnjih blizanaca iz Teksasa gostovao je emisiji Fox newsa Tucker Carlson Tonight gdje je otkrio  kako njegova bivša supruga jednog od dvojice dječaka planira odvesti na kemijsku kastraciju s obzirom na to da dječak, pod utjecajem majke, tvrdi da je djevojčica, javlja Daily Mail.

Younger je posumnjao da se dječaku sprema kemijska kastracija, tj. zaustavljanje spolnog sazrijevanja upotrebom lijekova poznatih kao blokatori puberteta. “Krv mi se ledila u žilama kad sam shvatio što je planirala za dječaka”, rekao je Younger Carlsonu. Tvrdi da ga je dječakova majka “počela mijenjati kad je imao dvije godine”, a s pet odvela u “rodnu kliniku”.


Godine 2019. Younger je dobio zajedničko skrbništvo, što je uključivalo i njegov utjecaj na medicinske odluke u vezi sa sinovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Sud dodijelio zajedničko skrbništvo: Otac koji pokušava spriječiti promjenu spola 7-godišnjeg sina ipak će imati pravo odlučivanja

Majka je Jamesa registrirala kao djevojčicu u lokalnoj osnovnoj školi gdje se dječak oblači kao djevojčica, a njegovi učitelji i razrednici zovu ga ”Luna”. Čak koristi i toalet za djevojčice.

Godine 2021. sudac je njegovoj bivšoj supruzi, inače pedijatrici, dao puno skrbništvo nad djecom, uključujući i medicinsku skrb. No, u presudi je navedeno da se kontrola ne proteže na terapiju blokatorima puberteta ili “operaciju spola”. Dopuštenje za bilo koji od tih postupaka mora biti dano od djetetova oca.
Vrhovni sud Teksasa rekao je: “Prema postojećem nalogu suda u Teksasu s kojim se majka složila i za koji majka priznaje da je obvezuje, majka nema zakonsko pravo pristati na terapiju promjene spola za svog sina. Dodalo se da sudski nalog u Teksasu koji bi spriječio Anne Georgulas da dobije terapiju za promjenu spola za svog sina bez Youngerova dopuštenja ostaje na snazi ​​u cijeloj zemlji.”

>Je li to moguće!? Liberalni New York Times piše o štetnim posljedicama blokatora puberteta i uzimanja hormona drugog spola

Ipak, kako je otac dječaka otkrio, njegova supruga nedavno se preselila u Kaliforniju u kojoj je s prvim danom 2023. godine na snagu stupio tzv. zakon o utočištu.
Naime, time Kalifornija postaje država u kojoj se de facto poništavaju odredbe drugih saveznih država oko tzv. promjene spola za one koji se dosele u Kaliforniju uključujući i djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj slučaj nije izoliran.

> Žrtve ‘transrodne’ ideologije: Dokumentarac o djevojkama koje su nasjele na priču da će riješiti sve probleme ako postanu muškarci

Godine 2021. nezavisni su mediji izvještavali o ocu kanadske tinejdžerice koji se godinama javno bori da mu se dopusti da i on, a ne samo majka, odlučuje o tzv. promjeni spola njihova djeteta. Sve je počelo kada je djevojčica imala 11 godina.

> Zbog ‘promjene spola’ detranzicijski tinejdžeri žale: ‘Doslovno sam izgubila dio tijela’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Bivša ‘transrodna’ tinejdžerica oštro kritizira ‘promjenu spola’: ‘Veliki utjecaj na djecu ima LGBT agenda na društvenim mrežama’

Njezin otac nakon nekoliko godina borbe, koja je uključivala i istupe u medije, uhićen je i zabranjeno mu je da o “promjeni spola” svoje kćeri govori u javnosti. Također mu je zabranjeno da joj se obraća u ženskom spolu već se mora koristiti zamjenicom on, za svoju kćer.

>10-godišnje dijete postalo trans model: Majka promijenila njegov zakonski rodni list iz dječaka u djevojčicu kada je imao 6 godina

Poplava dijagnoza rodne disforije i u Hrvatskoj

Ova dva slučaja koja su medijski donekle eksponirana, samo su prikaz onog što bi se uskoro moglo događati u Hrvatskoj. Ili se već događa.

> LGBT+ organizacija tvrdi da djeca od dvije godine mogu prepoznati jesu li transrodna

Naime, kako smo i ranije pisali, psihijatar dr. Herman Vukušić upozorio je na poplavu dijagnoza rodne disforije kod djece, uglavnom adolescenata u Hrvatskoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Dr. Vukušić: ‘Epidemija rodne disforije uvelike je potaknuta promicanjem suludih ideja rodne ideologije’

”U zadnjih sedam godina zbog ‘problema’ sa svojom spolnom orijentacijom pomoć je potražilo 587 djece, od kojih 336 natalnih dječaka i 251 djevojčica.

Riječ ‘problemi’ stavljam pod navodnike, jer je inače (do prije petnaestak godina) broj ovakvih osoba uistinu bio jako mali: 0.005–0.014% za muškarce i 0.002-0.003% za žene.
Njihova dijagnoza zove se rodna disforija, odnosno stres života u tijelu kojem ne pripadaš i kao takve te osobe zaslužuju punu medicinsku pažnju i skrb, a veliki broj njih do kasne adolescencije sraste sa spolom u kojem su rođeni.

>Hrvatski stručnjaci zabrinuti: Svjetska zdravstvena organizacija uvela novu definiciju pedofilije

Međutim, epidemija rodne disforije kojoj svjedočimo u svijetu, Europi i Hrvatskoj, uvelike je potaknuta promicanjem suludih ideja rodne ideologije (npr. zadnji broj rodova koje Vaše dijete ili Vi možete izabrati je 72 !!!) i financijskim interesima farmaceutske industrije.
Ukratko, u najvećem broju slučajeva radi se o društveno potaknutoj i stimuliranoj dijagnozi, a ne pravoj rodnoj disforiji.

Nažalost, nemali broj takove djece koja su postala transrodna u želji da nađu svoj socijalni identitet, a uistinu ne pate od rodne disforije, započinju proces spolne tranzicije uključujući hormonalne i kirurške intervencije.

Mnogo njih zažali poslije zbog toga i pokušava se vratiti u svoj prirodni spol, ali nepopravljiva fiziološka šteta je već napravljena.

Stoga mislim, a to sam danas jasno rekao i na našem sastanku, kako u Hrvatskoj trebamo zabraniti bilo kakve hormonalne i kirurške intervencije u postupku tranzicije spola za osobe mlađe od 21 godine životne dobi”, ističe ugledni psihijatar Herman Vukušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.