Odličan i brzo gotov: Mrvičasti kolač s pudingom i šljivama

Foto: Slatki svijet

Već mnogo puta isproban recept za ‘Kolač s jabukama i pudingom od vanilije’ doživio je i svoju varijantu sa šljivama! Zaista odličan i brzo gotov! Ranije sam ga isprobala i s jagodama, a čini mi se da će sljedeći put glavnu ulogu preuzeti breskve ili šumsko voće! 🙂 S kojim god voćem ga isprobate vjerujem da se nećete razočarati, piše Janette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Tijesto
  • 125 g maslaca sobne temperature
  • 140 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja L
  • 250 g glatkog brašna
  • ½ praška za pecivo
Nadjev od šljiva
  • 600 g očišćenih šljiva
  • 1 vanilin šećer
  • ½ žličice cimeta
Puding krema
  • 500 ml mlijeka
  • 1 prašak za puding od vanilije
  • 4 žlice šećera
Mrvičasti posip
  • 100 g hladnog maslaca
  • 100 g glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer

Priprema

Omekšali maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jaja i sve dobro izmiksajte. Malo po malo dodajte brašno i prašak za pecivo pa miksajte smjesu na laganoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. Ako vam se tijesto čini pregusto, dodajte 2-3 žlice mlijeka.

Foto: Slatki svijet

Dno i stranice višenamjenskog kalupa za pečenje (cca 24×32 cm) namastite i lagano pobrašnite. Pripremljenu smjesu za tijesto rasporedite po dnu kalupa na hrpice pa žlicom sve lijepo poravnajte.

Preko tijesta posložite polovice očišćenih šljiva i posipajte ih s vanilin šećerom i cimetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Slatki svijet

Za pripremu kreme puding od vanilije skuhajte prema uputama na pakiranju i odmah, dok je vrući prelijte preko šljiva.

Za pripremu mrvičastog posipa sve sastojke stavite u zdjelicu pa prstima sve usitnite dok ne dobijete mrvice. Mrvičasti posip ravnomjerno rasporedite preko pudinga.

Kolač pecite cca 45 minuta na temperaturi od 180 °C, ovisno o pećnici. Prije posluživanja kolač ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Dobar tek! 🙂

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Slatki svijet

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.