Odlična transformacija jogurt pite u kolač s malinama!

Foto: slatkisvijet.com

Uvijek fina jogurt pita malo je promijenila oblik i nadjev “podebljala” s malinama! Slatki svijet donosi recept s naputkom da svakako isprobate ovaj kolač predivne teksture i odličnog okusa!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Prhko tijesto

250 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
100 g šećera
2 vanilin šećera
naribana korica 1/2 limuna
1 žlica kiselog vrhnja
170 g maslaca
4 žutanjka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadjev od jogurta i malina

4 bjelanjka
150 g šećera
2 vanilin šećera
600 g čvrstog jogurta
400 g kiselog vrhnja
5 žlica oštrog brašna
500 g malina

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte maslac narezan na listiće pa rukama dobro sve izmrvite. Dodajte šećer, vanilin šećer, limunovu koricu, žutanjke i 1 žlicu kiselog vrhnja (oduzmite od vrhnja pripremljenog za nadjev).

Umijesite glatko tijesto i podijelite na dva dijela. Jedan veći dio za dno kalupa te jedan manji dio za mrvičasti posip. Oba tijesta omotajte prozirnom folijom. Veći dio tijesta spremite u hladnjak, a manji u zamrzivač.

Za pripremu nadjeva bjelanjke izmiskajte u čvrsti snijeg. U zasebnoj zdjeli pomiješajte sve ostale sastojke osim malina pa lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrugli kalup za pečenje (28-30 cm) namastite i pobrašnite ili još bolje obložite masnim papirom. Veći dio tijesta razvaljajte i položite na dno kalupa (malo tijesta neka slobodno bude i uz rub kalupa) pa stavite kratko u pećnicu zagrijanu na 180°C.

Nakon 10 minuta izvadite kalup iz pećnice pa preko polupečenog tijesta izlijte pripremljeni nadjev. Po vrhu rasporedite maline (ukoliko koristite zamrznute svakako ih odledite i ocijedite) i krupno naribajte onaj manji dio tijesta kojeg ste spremili u zamrzivač.

Kolač pecite još 40-45 minuta na temperaturi od 160°C. Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku. Prije posluživanja kolač posipajte šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.