Ako volite knedle od šljiva ili marelica, zasigurno ćete voljeti i ovu slasticu. Isprobajte omiljene knedle u proljetnom ruhu – s jagodama, naravno!
Težina recepta: Jednostavno
Sastojci
Smjesa za knedle
1 kg krumpira
2 jaja
50 g maslaca
prstohvat soli
400 g glatkog brašna
Ostalo
12-16 većih jagoda
100 g kokosa
malo arome maline ili jagode
2 vanilin šećera
Priprema
Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite ga te mu dodajte maslac i malo soli. Izmiksajte krumpir u pire i ostavite ga da se ohladi.
Ohlađenom pire krumpiru dodajte jaja pa izmiksajte smjesu. Zatim dodajte brašno pa umjesite glatko tijesto. Od tijesta oblikujte knedle pa u svaku utisnite po jednu veću jagodu. Od ove količine sastojaka dobit će te 12-16 knedli, ovisno o njihovoj veličini.
Po nekoliko knedli ubacite u kipuću vodu. Kada isplivaju na površinu kuhajte ih 10 minuta.
Knedle izvadite šupljačom i uvaljate ih u mješavinu obojenog kokosa i vanilin šećera.
Kokos stavite u staklenu ili plastičnu posudu s poklopcem. Dodajte nekoliko kapi arome maline ili jagode, zatvorite posudu i dobro je protresite. Tako će te dobiti kokos u boji. Obojeni kokos pomiješajte s vanilin šećerom.
Izvor: narod.hr/Slatki svijet