Sočan čokoladni biskvit i lagana krema od malina dvije su komponente dovoljne za osvježavajuću i ukusnu voćnu tortu. Recept za Slatki svijet donosi Jannette Razum
Sastojci
Čokoladni biskvit
10 jaja
250 g šećera
80 ml mlake vode
80 ml ulja
prstohvat soli
200 g glatkog brašna
50 g kakaa u prahu
1 prašak za pecivo
Krema od malina
350 g Curda od malina
250 g mascarpone sira
400 ml slatkog vrhnja
Priprema
Za pripremu ove torte potrebno je najprije pripremiti kremu, odnosno Curd od malina. Ovdje pogledajte kako se to radi.
Za pripremu čokoladnog biskvita, brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kakaom u prahu.
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlaku vodu. Dodajte prstohvat soli. Pomalo dodajte suhe sastojke (obavezno ih prosijte) i sve lagano miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom. Biskvit pecite otprilike 50 minuta na 180°C. Nakon pola sata biskvit slobodno prekrijte papirom za pečenje (ili alu folijom) kako ne bi potamnio.
Biskvit ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim prerežite po dva puta tako da dobijete tri tanka biskvita. Biskvit je sam po sebi dosta sočan tako da ga ne treba dodatno vlažiti.
Curd pomiješajte s mascarpone sirom, a zatim umiješajte tučeno slatko vrhnje. Tortu slažite tako da imate tri reda biskvita i tri reda kreme. Tortu ukrasite po želji i spremite hladnjak da se dobro ohladi prije posluživanja.