Može li jedan od Vatrenih jedanaesti put zaredom uzeti naslov LP?

brozović
Foto: fah

Finale Lige prvaka starta večeras u 21h na istanbulskom Olimpijskom stadionu Ataturk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovogodišnju titulu će se boriti Manchester City i Inter, a nakon problematičnih situacija, finale će ipak suditi poljski sudac Szymon Marciniak. Prema stručnjacima i kladionicama, favorit su Građani koji se planiraju priključiti Manchester Unitedu koji je za sad jedini klub s naslovima FA Kupa, Premier lige i Lige prvaka u istoj sezoni.

Inter je sezonu završio s, ne predobrim, trećim mjestom u Serie A, ali su slavili nakon osvajanja Coppa Italije. Baš se u tom susretu, protiv Fiorentine, s dva gola istaknuo Lautaro Martinez koji je ove sezone odnio i titulu Svjetskog prvenstva. Naslov Lige prvaka pobjedom protiv Cityja, bio bi mu pravi ‘šlag na tortu’ u ovoj odličnoj sezoni.

Baš je Lautaro konstanta u napadu Talijana. U zadnjih deset utakmica, imaju devet pobjeda, a uz njega Inzaghi može računati i na Edina Džeku te Lukakua. Od prve minute, na terenu bi za Nerazzure trebao biti i Marcelo Brozović koji je u posljednih nekoliko susreta ponovo jedan od boljih igrača. Podršku mu je već pružio i Mateo Kovačić koji je, iako je na pragu potpisivanja za City, istaknuo da će u finalu podržati svog kolegu iz reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski mediji mogli bi prozvati Matea zbog ovakve izjave, ali time se sigurno neće zamarati Pep Guardiola. Na putu do trećeg naslova Lige prvaka, nakon pauze od 13 godina, čini čuda. Pepov City, jednako je dobar kao što su bili njegova Barca i Zidaneov Real.

Nakon ne toliko dobrog početka sezone, u veljači je krenuo niz nevjerojatnih pobjeda koji im je dao krila. Slavili su protiv RB Leipziga (7:0), Burnleyja (6:0) i Liverpoola (4:1), a onda nevjerojatnim nogometom pomeli Real Madrid u uzvratnoj utakmici polufinala. Takav Pepov sastav, 3-2-4-1, upisao je 21 pobjedu, pet remija i samo jedan poraz.

Hoće li Građani opravdati svoj status favorita ili će naslov Lige prvaka po jedanaesti put zaredom pripasti jednom od naših Vatrenih, ostaje vidjeti večeras, piše Sport klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.