Osvježvajući desert za najveće ljetne vrućine: Sladoled od lubenice!

Foto: slatkisvijet.com

Primamljivo, atraktivno i ukusno! Isprobajte već danas jednostavan recept za osvježavajuće voćne sladolede od lubenice, jogurta i kivija!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

lubenica
kivi
tekući jogurt
limunova korica
šećer u prahu
med

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Lubenicu očistite od koštica i zajedno s malo šećera u prahu izmiksajte u blenderu. Količinu šećera stavite po želji, ovisno o tome koliko želite da sladoled bude sladak.

Pripremljeni pire od lubenice ulijte u kalupe za sladolede, negdje do 2/3 kalupa. Ukolike nemate kalupe, sladolede možete napraviti i u malim, papirnatim čašicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalupe napunjene pireom od lubenice spremite na sat vremena u zamrzivač.

Jogurt pomiješajte s malo šećera u prahu i malo limunove korice pa prelijte preko poluzamrznutog pirea od lubenice. Ponovo spremite sladolede u zamrzivač, na nekih 15-20 min.

Na kraju preko jogurta prelijte pire od kivija i meda koje također izmiksate u blenderu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sladolede spremite u zamrzivač na nekoliko sati da se sve dobro zaledi! Kako bi sladolede lakše izvadili iz kalupa, kalupe držite pod mlazom tople vode nekoliko sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.