Pahuljasti kolač s kruškama i krokantom od lješnjaka

kolač
Foto: Slatki svijet

Kada se bliži vikend i ne znate koji kolač pripremiti, isprobajte ovaj jednostavan recept za ekstra sočan i pahuljast kolač s kruškama i krokantom od lješnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto s kruškama kolač možete isprobati s jabukama, a krokant od lješnjaka možete zamijeniti listićima badema, piše Slatki svijet.

Sastojci

Sastojci za tijesto

80 g šećera

125 g maslaca sobne temperature

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 paketić vanilin šećer

prstohvat soli

2 jaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5 žlica jogurta

160 g glatkog brašna

70 g gustina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

½ paketića praška za pecivo

Ostalo

5-6 manjih kruški

100 g maslaca

100 g krokanta od lješnjaka ili badema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodajte sol i jaja pa sve još kratko izmiksajte. Dodajte jogurt, a zatim i suhe sastojke – brašno, gustin i prašak za pecivo.

Kalup za kolače (cca 20×25 cm) namastite i pospite s krušnim mrvicama ili brašnom. Izlijte pripremljenu smjesu za biskvite, a preko biskvita posložite na kockice izrezane kruške (prethodno oguljene i očišćene). Kolač pecite 20 minuta na 180°C.

Dok se kolač peče u lončiću otopite maslac pa dodajte krokant lješnjaka ili badema. Kao zamjenu za krokant možete koristiti listiće badema, ali onda s maslacem otopite i 80 g šećera. Otopljenu smjesu ravnomjerno rasporedite po vrhu kolača i nastavite ga peći dodatnih 10-15 minuta. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Kolač ohladite na sobnoj temperaturi i poslužite se!

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.