Recept iz bakine kuhinje sa sastojcima koje već imate: Školjkice s pekmezom

Foto: Slatki svijet

Kada se zaželite jednostavnog i ukusnog deserta iz bakine kuhinje, posegnite za ovim receptom. Sve sastojke zasigurno već imate kod kuće!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

Tijesto
125 g svinjske masti
300 glatkog brašna
½ praška za pecivo
1 vanilin šećer
naribana korica ½ limuna
100 ml tople vode

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalo
pekmez ili džem od malina (ili neki drugi po izboru)
šećer u prahu za posipavanje

Priprema

U zdjeli umijesite sve sastojke, tijesto omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte na silikonskoj podlozi za tijesto. Čašom izrezujte krugove od tijesta. U svaki krug stavite malo džema od malina, a krajeve dobro pritisnite malom vilicom kako džem tijekom pečenja ne bi iscurio van.

Školjkice posložite na blago namašćen lim za pečenje i pecite 15 minuta na 180°C dok lagano ne porumene. Ostavite ih da se samo kratko ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih još tople uvaljajte ili posipajte šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.