Kada se zaželite jednostavnog i ukusnog deserta iz bakine kuhinje, posegnite za ovim receptom. Sve sastojke zasigurno već imate kod kuće!
Recept donosi portal Slatki svijet.
Sastojci
Tijesto
125 g svinjske masti
300 glatkog brašna
½ praška za pecivo
1 vanilin šećer
naribana korica ½ limuna
100 ml tople vode
Ostalo
pekmez ili džem od malina (ili neki drugi po izboru)
šećer u prahu za posipavanje
Priprema
U zdjeli umijesite sve sastojke, tijesto omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na sat vremena.
Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte na silikonskoj podlozi za tijesto. Čašom izrezujte krugove od tijesta. U svaki krug stavite malo džema od malina, a krajeve dobro pritisnite malom vilicom kako džem tijekom pečenja ne bi iscurio van.
Školjkice posložite na blago namašćen lim za pečenje i pecite 15 minuta na 180°C dok lagano ne porumene. Ostavite ih da se samo kratko ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih još tople uvaljajte ili posipajte šećerom u prahu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr/slatkisvijet.com
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.