Sočna voćna štrudla sa svježim marelicama

Foto: Slatki svijet

Iako je štrudla, osobito s jabukama popularna kroz cijelu godinu, ljeto je idealno vrijeme za pripremu štrudle sa slatkim ljetnim plodovima – marelicama!

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

1 pakiranje (500 g) kora za savijače
120 g maslaca
malo mlijeka
1,2 kg marelica
2 vanilin šećer
10 žlica šećera
bademovi listići

Priprema

Marelice operite, narežite na manje kocke ili šnite. Pomiješajte ih s vanilin šećerom o šećerom. Količinu šećera prilagodite ovisno o tome koliko su marelice slatke/kisele. Moje su bile dosta kisele tako da sam morala staviti malo više šećera.

Kore raspodijelite tako da imate za četiri štrudle. Npr. ako ih je u pakiranju 12, podijelite ih na 4 dijela tako da za svaku štrudlu imate po 3 kore.

Jednu koru za savijače stavite na radnu površinu, premažite ih otopljenim maslacem i poprskajte s malo mlijeka. Na koru stavite drugu koru, ponovno ju premažite s malo otopljenog maslac i poprskajte s malo mlijeka. Stavite i treću koru, ravnomjerno rasporedite nadjev od marelica i zarolajte ju.

Štrudle posložite jednu do druge u lim za pečenje kojeg ste prethodno malo nauljili. Štrudle premažite preostalim maslacem i posipajte s malo bademovih listića.

Štrudlu pecite cca 35 minuta na temperaturi od 180°C. poslužite toplu ili hladnu s malo šećera u prahu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com