Europarlamentarka Beata Kempa: ‘Poljska je u EU parlamentu izložena napadima LGTB lobija!’

Foto: snimka zaslona

Poljska vladajuća stranka Pravo i pravda (PiS) je nedavno ponovno osvojila nadmoćnu većinu na parlamentarnim izborima, nastavila sa reformom obrazovanja te u poljskom parlamentu pokrenula raspravu o nacrtu zakona kojim bi se efektivno kriminalizirao takozvani “spolni odgoj”, odnosno promicanje i poticanje spolnih aktivnosti u maloljetnika.

Zbog navedenoga Europski parlament je rezolucijom napao Poljsku te pozvao poljski parlament da odbaci nacrt zakona. Naime, EP tvrdi kako “nedostatak primjerenog spolnog odgoja dovodi u pitanje sigurnost mladih” te da “zastupnici traže dodatno financiranje organizacija civilnog društva koje provode spolni odgoj”.

Poljska zastupnica u EU parlamentu Beata Kempa došla je u središte javnosti kada se usprotivila se novoj rezoluciji EP-a i vidjela stvari u drugom svjetlu: „Unatoč skandaloznoj rezoluciji protiv Poljske, koja je u stvarnosti usmjerena protiv poljske djece, nastavit ćemo raditi na tome da zaštitimo našu djecu od promicanja pedofilije. Gospodin R. Biedroń konačno bi se trebao izjasniti je li za ili protiv pedofilije.”

LGTB lobiji u EU parlamentu i problem slobodne rasprave na sveučilištima

Štoviše, za portal telewizjarepublika.pl. Kempa je dala i intervju koji se odnosi na spolni odgoj i napade na Poljsku zbog suprotstavljanja promicanja rodne ideologije.

“Otkad smo u EU parlamentu, stalno doživljavamo napade na Poljsku od strane predstavnika LGBT lobija. Pitam se, stoga, postoje li u Europi i drugi problemi poput Brexita ili migracije? Pitanje napada na Poljsku ne može se ostaviti bez rješenja, tim više što su činjenice i primjeri koji se iznose neistiniti. U Bruxellesu gotovo nema sastanka gdje ne bi slušali daljnje napade na našu zemlju, kao i širenja rodne ideologije – kako u javnoj raspravi, tako i u dokumentima. Što je izuzetno opasno, jer su u nizu dokumenata predviđene odredbe koje trebaju ojačati slogane rodne ideologije i LGBT okružja. Željeli bismo razgovarati o tome i u Poljskoj”, objašnjava Beata Kempa.

“Na sveučilištima u Europi treba poštovati ​​slobodu izražavanja i slobodu vjerovanja, studentima treba dopustiti da slobodno razmišljaju i spoznaju bez (ideoloških op.) usmjeravanja tih mladih ljudi. Imaju daleko šire vidike nego što neki misle. Zašto ne predlože mirnu, suštinsku otvorenu raspravu o tim temama sa stručnjacima? Predložili smo takvu raspravu na Jagelonskom sveučilištu u Krakowu. Pozvali smo na ovu raspravu, ali nažalost Jagelonsko sveučilište nas je spriječilo u ovoj vrsti rasprave i razgovora. Ovdje se radilo o omogućavanju rasprave učenicima koji ne samo da imaju zadatak reprodukcije znanja, već su prije svega ovdje mogli kreativno razgovarati o fenomenu (rodna ideologija op.), koji je po našem mišljenju opasan. Za mene je to nespojivo s duhom slobode znanosti, jer su nam odgovorili da je ono što želimo raditi na sveučilištu politička aktivnost. Žao mi je, ali ako govorimo o LGBT i rodnoj ideologiji, što znači politička aktivnost? To je sasvim infantilno opravdanje”, naglasila je Kempa.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/telewizjarepublika.pl