Rekordna zarada Dinama: Evo koliko je zaradio ove sezone u Europi

Zagreb, 11.12.2019. - Utakmica 6. kola grupne faze natjecanja nogometne Lige prvaka Dinamo - Manchester City. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIÆ/ ik

Dinamo je porazom od Manchester Cityja ispao iz Europe. No, ove sezone ostvarili su rekordnu zaradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do utakmice s Atalantom zaradili su najmanje 25 milijuna eura.

Ranije je Dinamo preko Saburtala, Ferencvarosa i Rosenborga izborio plasman u grupnu fazu Lige prvaka i uspio zaraditi najmanje 25 milijuna eura.

Plasman u skupinu Lige prvaka donosi 15,25 milijuna eura dok UEFA od prošle godine dijeli i više od 500 milijuna eura klubovima koji se plasiraju u Ligu prvaka na osnovu njihova uspjeha u posljednjih deset godina po čemu će Dinamo dobiti 7,7 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga stiže i milijun, dva od marketinških prava te zarada od ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.