(FOTO, VIDEO) Nekoliko tisuća građana podržalo bečki Hod za život: ‘Svako začeto dijete zaslužuje da se rodi’

Foto: Marija Burušić

Oko četiri tisuće sudionika u subotu je u Beču u mirnom hodu istaknulo važnost zaštite nerođene djece i prava na život svakoga bića, bez obzira na dob, spol ili zdravstveno stanje.

Većina sudionika bili su mladi te obitelji s djecom. Pozvali su na zaštitu nerođenih, kao i na bolju podršku ženama tijekom trudnoće.

Hrvatsku zajednicu u Beču razveselio je dolazak i pozdravni govor dr. Željke Markić, poznate po svom aktivnom zalaganju za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

Misa u katedrali svetog Stjepana

Prije nego što je okupljanje započelo, mnogi sudionici sudjelovali su u slavlju svete mise u katedrali svetog Stjepana. Biskup Stephan Turnovszky u propovijedi je istaknuo:

“Volite oboje, dijete i njegovu majku. Istina je na našoj strani, moral je na našoj strani, znanost na našoj strani.”

Popodne je uslijedilo okupljanje ispred katedrale, prenosi Catholic News Agency.

Otac Martin Mayerhofer, bivši pastor Katoličke sveučilišne zajednice (KHG), prisjetio se poziva pape Franje na pravo na život svakog ljudskog bića.

Sudionici su se potom kretali kroz središte Beča do Parlamenta.

“Zalažemo se za život nerođenih i zalažemo se za to da je pobačaj nepravda. Svako dijete zaslužuje da se rodi i nijedna žena ne bi trebala biti u stanju da pobačaj vidi kao ugodan izlaz. Sve veći broj sudionika u hodu pokazuje da je ova tema sve važnija“, rekla je Valerie Trachta, organizatorica austrijskog Hoda za život.

Organizator je udruga Hod za život (Marsch fürs Leben) koja se zalaže za pravo na život svih ljudi te upozorava na opasnosti koje ostavlja pobačaj.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/CNA