Ivica Šola: Ovo je rat protiv Europe i ostatka ostataka kršćana

Foto: Fah, Sisačka biskupija; fotomontaža: Narod.hr

Koristiti novine za privatne priče nije dobro. Ni pristojno. Osim u slučaju kada vaš problem nije samo vaš, kada postaje metafora puno šireg problema, neka vrsta nelagode u kulturi.

Tako sam po drugi put završio na popisu europskih islamofoba od strane Erdoganova think tanka SETA. O islamu pišem ne ono što ja mislim, nego na temelju onoga što islam kaže o sebi, na temelju islamskih izvora, piše Ivica Šola u kolumni za Slobodnu Dalmaciju koju djelomice prenosimo.

(…)

Prije toga sam završio i na popisu srbofoba od strane Pupovčevih Novosti zbog nekog bezazlenog članka o Pupovcu, koji, očito, u RH ima status kao i Muhamed u islamskom svijetu. Ne bih to ni znao da tema nije završila na TV-u, u Petom danu, koliko se sjećam.

Pa sam onda, opet, zbog jednog, ni moralno ni pravno spornog teksta o LGBT agendi, od strane institucije kojoj ne pripadam (HND) prokazan i kao homofob, pa mi izrekli (pazite rječnika) “oštro upozorenje”.

(…)

Sam sebi ne pridajem toliko važnosti, pa i da sam tako višestruko fobično opasan: Ja, islamofob, srbofob, homofob, kršćanofob…, sve to, oprečno, u kratko vrijeme. Zapravo zabavno, pirandelovski…

Kako, ne samo, ovih dana Europom bjesne brutalni teroristički napadi na islamskoj matrici, zaustavit ću sa na islamofobiji i mom stavu premu svemu što se događa, a europski čelnici govore o “mržnji, nasilju”, onako široko, ograđujući se, poput kancelara Kurza, da bi to bio rat protiv kršćanstva, protiv Europe.

(…)

Erdogan, aktualna perjanica te “religije mira”, potom je izjavio neviđenu glupost, usporedivši sudbinu muslimana u Europi, koji uživaju sve blagodati vjerskih sloboda, blagodati socijalne države, sa sudbinom i progonom Židova uoči Drugog svjetskog rata. Pri čemu je Macrona nazvao mentalnim bolesnikom i pozvao na bojkot francuskih proizvoda, a Europu islamofobnom tvorevinom.

Slične je naglaske stavio i prijatelj pape Franje, sunitski papa Al Tayyeb, pa Katar, Pakistan… Europa, po njima, mrzi islam i muslimane, progoni ih. Dakle, tako vam i treba. No ovo je perverzna, lažna interpretacija i stav, jer muslimani u Europi, za razliku od drugih zemalja i kultura, uživaju sva moguća i nemoguća ljudska i građanska prava, za razliku od kršćana i drugih manjina u islamskim zemljama.

Ovo je, suprotno kancelaru Kurzu i svilenim, politički korektnim europskim elitama, koje vide, ali ne žele ili se boje reći istinu: Ovo je invazija, a ne imigracije, ovo je rat protiv Europe i ostatka ostataka kršćana. Čisti džihad iz mržnje prema Europi.

A Kina i Indija? Ma sve pet!

Evo argumenata: Ono za što Erdogan i društvo u odnosu prema muslimanima predbacuju Europi (progoni, rasizam, mržnja, islamofobija), događa se drugdje. U Kini se u logorima nalazi više od milijun muslimana Ujgura, Erdoganovih, turkofonih, ubija ih se kao zvijeri, muči, tjera ih se da jedu svinjetinu, pale im Kuran ako ga nađu. Jeste li čuli za terorističe napade u Kini od strane islama, jeste li vidjeli masovne prosvjede u islamskim zemljama protiv Kine? Ne. Bojkotira li Erdogan kinesku robu kao Francusku? Ne. Viče li Xiju kao Macronu da je bolesnik? Ne. Da Kina mrzi islam, da je rasistička? Ne.

U Indiji, pak, hinduistički ekstremisti pod sustavnim terorom drže 200 milijuna muslimana. Jeste li vidjeli masovne prosvjede u islamskim zemljama protiv toga, protiv blasfemije? Ne.

(…)

Dok nevina krv teče europskim metropolama, a politička korektnost naganja na svim razinama nas “fobične”, “moj obračun s njima” je miran, kunderijanski. Naime, što to znači biti Europljanin, zapitao se Kundera, i odgovorio: “Biti Europljanin znači imati nostalgiju za Europom.”, zaključuje Ivica Šola u kolumni za Slobodnu Dalmaciju.

Kolumnu u cijelosti pročitajte na Slobodnoj Dalmaciji.

* Mišljenja iznesena u komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slobodna dalmacija