Slovenski mediji: Čelni čovjek Styrije u Hrvatskoj, Ivan Tolj, pokušao spriječiti objavu priče o hrvatskom špijunu

Foto: Snimka zaslona

Slovenski mediji objavili su da je čelni čovjek Styrije u Hrvatskoj, Ivan Tolj, pokušao spriječiti objavljivanje priče o hrvatskom špijunu i arbitraži.

“Kako je predsjednik Uprave Večernjeg lista i 24 sata znao da namjeravamo objaviti priču o hrvatskoj obavještajnoj službi, zagonetka je, ali pokazuje jednu činjenicu. Da će priča o hrvatskoj obavještajnoj službi biti objavljena, znao je vrlo mali krug ljudi i samo dva novinara na POP TV-u. Hrvatska strana je to mogla doznati jedino prikrivenim djelovanjem i praćenjem stranih novinara”, piše 24ur.com.

N1 javlja kako su slovenski mediji tražili komentar o Ivanu Tolju i od Styrije i od Večernjeg lista, ali do zaključenja teksta nisu dobili odgovore.

“Vlada pita možete li to riješiti. Isplatit će vam se”, navodno je rekao Tolj direktoru kompanije za kojega je smatrao da može utjecati na POP TV.

“To je bio samo jedan od triju nespretnih hrvatskih pokušaja da se priča ne objavi. Očito je da je Hrvatska pokušala učiniti sve da spriječi objavu imena Davora Franića, poznatog kao Davor Mehaničar, kao što je pokušala učiniti sve da SOA-ina zavjera ostane skrivena pred slovenskom i međunarodnom javnošću”, piše 24ur.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/24.ur