Odlično postavljeno

Zagreb, 22.10.2020 - Banski dvori, konferencija za medije premijera Andreja Plenkovića nakon sjednice Vlade RH. Na fotografiji Andrej Plenković. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Komentar čitatelja

Plenković o napadu na Vladu: ‘Imamo ozbiljan problem radikalizacije, ekstremizma’

Želimir Marić – 14.10.2020.

Andrej Plenković: “Moramo pronaći gnijezdo odakle je ovo krenulo, tko je taj tko radikalizira mladog čovjeka? Moramo to doznati.”

Pitanje je odlično postavljeno. Smjer u kojem treba tražiti odgovor je problem da u vrhu vlasti, pravosuđa, visokog školstva i medija najveći i presudan utjecaj imaju nelustrirani kadrovi iz vremena totalitarnog, represivnog, kriminalnog i zločinačkog komunističkog sustava.

Dobar primjer je aktualni ministar unutarnjih poslova Božinović. Vjekoslav Krsnik o Davoru Božinoviću: “Da je u Hrvatskoj provedena ideološka i politička lustracija Davor Božinović ne samo da ne bi mogao biti ministar nego ne bi mogao obavljati nikakvu javnu funkciju. Davor Božinović je 1987. za vrijeme komunizma bio savjetnik u Republičkom sekretarijatu za narodnu obranu SR Hrvatske, što nije mogao biti bez povezanosti s tadašnjim KOS-om. To bi ga trebalo diskvalificirati kao osobu podobnu za javnu funkciju u demokratskoj Hrvatskoj. Znakovito je da je postao član HDZ-a 1990. godine, ali je kasnije istupio iz stranke da bi ponovno, na inicijativu Jadranke Kosor 2011. godine, zajedno upravo s Andrejom Plenkovićem bio primljen u članstvo.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah