Zašto Srbi toliko žele Hrvatsku?

Zagreb, 28.7.2021 - Nakon neopozive ostavke Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, stranka je održala sjednicu Predsjedništva u stranačkim prostorijama. Na slici Ante Prkačin. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Komentar čitatelja

Prkačin: Intencija zakona o popisu stanovništva je da se hrvatski pravoslavci deklariraju kao Srbi i pripadnici SPC-a

Zašto Srbi toliko navaljuju da amputiraju i pokore Hrvatsku?
Sada ćete čitati o tome koliko se Srbijancima ISPLATI imati Hrvatsku kao svoju koloniju.
Evo kako dr. Šime Đodan opisuje hrvatsko pljačkanje u Kraljevini SHS. (Prvoj Yugi)
“Prijedlog da se SPC utemelji je došao od Aleksandra  Karađorđevića 17.06.1920. na prostoru bivše Jugoslavije, koja je tada bila Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca.
Raspadom Austro-Ugarske razni dijelovi AU su dani pobjednicima kao ratni plijen.
Hrvatska je izručena kao ratni plijen Kraljevini Srbiji kako bi oni otplatili svoje dugove iz balkanskih ratova i I sv. rata.
Kraljevina Srbija je morala otplaćivati 8 puta više kredita nego Hrvatska. U 19 godina NITI JEDAN HRVAT nije bio guverner Narodne banke Jugoslavije.
(Neka se zamisle oni koji ‘braći ‘ ispunjavaju svaku moguću želju)
Hrvatskoj je uništeno financijsko tržište kroz 3 godine krize krize 1928-1932. Ušla je u SHS sa snagom 55% nasuprot 20% srbijanskog. Prva hrvatska štedionica osnovana 1848. je imala najveći ugled, najveći kapital, bila je temelj za industrijalizaciju Hrvatske, ali i suparnik Srbiji. ‘Morala je propasti’ i propala je. (Erste banka iz Beča normalno radi od 1819. iako je AU propala. Gdje su hrvatske banke?)
U prvih 23 godine Kraljevine SHS najviše je zaostajala Hrvatska. Srbija je rasla 44%, Hrvatska 7%.(Ruski emigranti su jači od cijele hrvatske države u državnoj upravi.)
Srbija je proširenjem dobila novo carinsko područje i tržište, Hrvati manje tržište,  zaostala Srbija postaje metropola, Hrvatska postaje srbijanska kolonija gora nego u AU, Srbija ima 90% aktivnih oficira Srba, Hrvati jednog generala (pred II sv. rat – u kojem su za desetak dana BEZUVJETNO KAPITULIRALI i optužili Hrvate ‘da su izdali’! 🤣), sve ide u Srbiju, Hrvatska ne gradi ni ceste ni luke ni željeznice,  Srbijanci dobivaju 80% poštanskih radnika Srba i vojsku koju svi financiraju sa više novca nego što je moguće kako bi Kralj uvijek mogao posegnuti u vojnu blagajnu.
1000 Cincarskih (neslavenskih)  obitelji dobiva ugovore za kupovini u Srbiji i prodaji po Hrvatskoj. (Nije 200 kao što su imputirali Tuđmanu)
Srbija pravi neviđenu pljačku novčarskih institucija preko poreza. U istoj državi postoje po područjima različiti porezi. AU kruna se zamjenjuje srbskim dinarom tako da jadni srbijanski dinar vrijedi 4 puta više od krune!!!! Hrvati su zakinuti 3,6 puta više od Srbijanaca. Hrvat porez na kuću plaća 4,5 puta više!!!!
Srbi imaju pravo na činovničku samovolju, Hrvati pravo i obavezu da ju trpe.
Kad su Hrvati ušli u Kraljevinu SHS imali su 4 puta više zgrada i 2 puta više putova od Srbijanaca.
Srbija je bila kolonija ruskog i francuskog kapitala.
Hrvatska je 1918. postala kolonija kolonije!
Dijelovi AU su u Kraljevinu SHS ukupno unijeli 3 puta vredniju imovinu od one koju je imala Kraljevina Srbija u trenutku ujedinjenja.
To se zvalo ‘južnoslavensko dugo željeno ujedinjenje’.
IDEAL hrvatskih komunista!
Vidovdanskim Ustavom ozakonjena je PREVLAST SRBA. ”
A danas 2021. vam Vojvoda od Gline navješćuje kako Srbija (sa Vojvodinom) dostiže Hrvatsku članicu EU po ukupnom BDP-u!!
(Gornji navodi su iz knjige –
dr. Šime Đodan: Hrvatsko pitanje 1918-1990
Komunisti su Šimi odrezali 6 godina zatvora. Tko? Pobjednici Hrvatskog Proljeća, ‘yugosloveni’ koji podržavaju kolonijalni položaj Hrvatske.
A tko je Đodan? Komunista, Titov borac, ranjen, poručnik, sin palog borca NOV… ali član Matice Hrvatske, pisac činjenica koje objavljene vode u Lepoglavu.
6 godina za ovo gore napisano i četiri godine zabrane javnog nastupa.
Što bi rekao Pomfritije komunisti i Đodan se vole javno! 🤣
Komunisti obnavljaju Yugoslaviju koju su sami nazvali ‘Tamnica naroda’ i ova gornja priča se nastavlja do obrane od velikosrbske agresije i dalje do danas.
Priča o tzv. Velikoj Srbiji isplanirana prije 180 godina, a velikosrbi ju vole iznova i iznova – JAVNO.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.