SŽH: kolektivni ugovor u HŽ Cargu je diskriminirajući, borit ćemo se

Sindikat željezničara Hrvatske nije potpisao Kolektivni ugovor s kojim HŽ Cargo ne bi išao u stečaj, ali plaće bi se smanjile i 804 radnika bi postalo višak, jer taj ugovor smatraju diskriminirajućim.

“Taj ugovor je diskriminirajući i sastanak oko daljnjih akcija je u tijeku”, rekao je za narod.hr predsjednik Sindikata željezničara Zoran Maršić .

„S ovime su uzeli 230 milijuna kuna koje će potrošiti na tko zna što“, izjavio je Maršić u telefonskom razgovoru.

 

Osim što Sindikat željezničara Hrvatske nije potpisao Kolektivni ugovor, nije se složio ni s prijedlogom Pravilnika o organizaciji.

“Sramotni kolektivni ugovor s lažnim smanjenjem mase za plaće od 25% potpisao je Sindikat strojovođa Hrvatske, a samim time i otkaz za 800 radnika HŽ Carga – pridružio im se i Sindikat TPVV-a”, kažu u SŽH-u.

“Sindikat željezničara Hrvatske zajedno sa Samostalnim sindikatom HŽ Cargo i Sindikatom hrvatskih željezničara će se svim sredstvima boriti protiv upropaštavanja HŽ Carga”, stoji na mrežnim stranicama sindikata.

Uprava i neki sindikati potpisali su jučer novi kolektivni ugovor i pravilnik o organizaciji, HŽ Cargo neće u stečaj, ali plaće se smanjuju i 804 radnika postaju višak.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah