3. hrvatski stručni skup o proizvodnji povrća “Hrvatsko povrće”

Foto: Thinkstock

Sveti Martin na Muri, od 29. studenoga do 1. prosinca, mjesto je i vrijeme događaja koji ne smijete propustiti, ako želite doznati sve najbitnije informacije o proizvodnji povrća u Hrvatskoj i imati priliku susresti se s proizvođačima povrća i svim tvrtkama i institucijama iz sektora povrćarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U hotelu “Lifeclass Terme Sveti Martin“ u tom će se razdoblju održati 3. stručni seminar „Hrvatsko povrće“.

Program pročitajte u nastavku.

1. dan SRIJEDA: 29. studeni 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9.00 – 11.00 prijem i akreditacija sudionika
11.00 svečano otvaranje seminara
11.45 – 12:30 Plenarno izlaganje uz podršku Veleposlanstva države Izrael
12:30– 14:30 SEKCIJA 1: Aktualnosti u proizvodnji povrća

Uvodna izlaganja:

1. Zakonske novosti u poljoprivredi
2. Savjetodavna služba – Važnost zaštite domaćih proizvoda na primjeru zaštite izvornosti Varaž- dinskog zelja
3. Hrvatski zavod za zapošljavanje – Problematika zapošljavanja u sektoru proizvodnje povrća
Okrugli stol: Kako povećati konkurentnost proizvođača povrća u Hrvatskoj i promocija hrvatskih poljoprivrednih proizvoda?
Sudionici: Ministarstvo poljoprivrede, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Savjetodavna služba, Hrvatska poljoprivredna komora, Hrvatska gospodarska komora, Zajednica Udruga hrvatskih povrćara, predstavnici trgovačkih lanaca, Hrvatski zavod za zapošljavanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14.30 – 16:30 vrijeme za ručak

16.30 – 18:30 SEKCIJA 2: Potencijal hrvatskog turističkog tržišta u plasmanu domaćeg povrća

Uvodna izlaganja:
1. Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPHH) – Web burza hotelijerstva
2. Hotel lifeclass Terme Sveti Martin – Od polja do hotela
3. Agronomski fakultet u Zagrebu – Proizvodnja povrća za hrvatsko turističko tržište: mogućnosti i ograničenja
Okrugli stol: Kako poslovati s hotelima i drugim turističko – ugostiteljskim subjektima?
Sudionici: Ministarstvo turizma, Agronomski fakultet u Zagrebu, UPHH, ZUHP, Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču, predstavnici tvrtki otkupljivača povrća, predstavnici hotela

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.30 – piće dobrodošlice – degustacija autohtonih međimurskih rakija
19.00 – 21.00 večera
21.00 – Zabavni program – Gospodarski list i prijatelji/ce

2. dan ČETVRTAK 30. studeni 2017.

09.00 – 11:30 – SEKCIJA 3: Sigurna i kvalitetna hrana i kako je proizvesti

Uvodna izlaganja:
1. Ispravnost povrća i kontrolni nadzor fitosanitarne inspekcije
2. Hrvatska agencija za hranu – Trebamo li brinuti zbog nitrata u zelenom lisnatom povrću?
3. Poljoprivredni fakultet u Osijeku – Utjecaj tehnologije proizvodnje na kvalitetu proizvoda povrća
4. Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo – Pojava fitopatoloških problema u uzgoju nekih povrćarskih kultura u Hrvatskoj
5. Kako povećati vidljivost i prepoznatljivost poljoprivrednika kod krajnjeg potrošača? – Odgovor je VeeMee Agro platforma
Okrugli stol: Ukusna i kvalitetna hrana – hrvatsko povrće na svakom stolu
Sudionici: Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska agencija za hranu, ZUHP, predstavnici trgovačkih lanaca, Podravka, Osatina, Udruga potrošača, Bureau Veritas

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11.30 – 12:00 – vrijeme za odmor i osvježenje
12:00 – 14.30 – SEKCIJA 4: Nove tehnologije u proizvodnji povrća

Uvodna izlaganja:
1. Agronomski fakultet u Zagrebu – Noviteti među materijalima u zaštićenim prostorima
2.Poljoprivredni fakultet u Osijeku – Noviteti u proizvodnji kukuruza kokičara
3. Agronomski fakultet u Zagrebu – Gnojidba povrća u budućnosti
4. Poljoprivredni fakultet u Osijeku – Kompjuterski sustavi odlučivanja o gnojidbi povrća
Interaktivna prezentacija noviteta u povrćarskoj proizvodnji

14:30 – 16:30 Vrijeme za ručak
16:30 – 18:30 – SEKCIJA 5: Od ideje do realizacije investicije u proizvodnji povrća

Uvodna izlaganja:
1. Put od ideje do realizacije projekta iz Programa ruralnog razvoja
2. Savjetodavna služba – Potpora Savjetodavne službe proizvođačima povrća u pripremi i realizaciji projekata iz Programa ruralnog razvoja
3. Fine’sa Grupa – Oblici financiranja investicija i obrtnog kapitala
Okrugli stol: Kako poticati nove ideje i poduzetne povrćare i financiranje u poljoprivredi?
Sudionici: Ministarstvo poljoprivrede, APPRRR, Fine’sa Grupa, predstavnici lokalne samouprave, Savjetodavna služba, HBOR, EBRD, GoGreen

19.00 – biblioteka HRVATSKO POVRĆE – Promocija knjige „Krumpir i ostalo gomoljasto povrće”
21.00 – svečana večera

3. dan: PETAK 01. prosinca 2017.

10.00 – 12.00 SEKCIJA 6: Proizvodnja i tržište krumpira u Hrvatskoj

Uvodna izlaganja:
1. Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo – Proizvodnja krumpira jučer i danas s osvrtom na sjemensku proizvodnju
2. Savjetodavna služba – Novosti i izazovi u zdravstvenoj zaštiti krumpira početkom 21. stoljeća (iskustva iz Međimurja)
3. Udruga međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira – Problemi u proizvodnji i prodaji merkantilnog krumpira
Okrugli stol: Potencijal i budućnost proizvodnje krumpira u Hrvatskoj
Sudionici: Ministarstvo poljoprivrede, ZUHP, Savjetodavna služba, Agrovelebit, Grapak, predstavnici otkupljivača, Exotic King, predstavnik trg. centara

12:00 – Donošenje zaključaka i zatvaranje stručnog seminara

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.