Djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom te mjestimičnom kratkotrajnom kišom u cijeloj zemlji

Foto: Thinkstock

Bit će djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, izvijestili su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz više oblaka mjestimice kratkotrajna kiša, ujutro i prijepodne ponajprije u unutrašnjosti, a u drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Vjetar slab i umjeren, u gorju ponegdje i jak južni i jugozapadni. Na Jadranu većinom jugo koje će prema kraju dana jačati, a u Dalmaciji i istočni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 9 i 14, na Jadranu od 14 do 17 stupnjeva Celzijusovih.

Zbog prometne nezgode na autocesti A1, između Zagreba i Jastrebarskog (14. km) u smjeru Karlovca, iz Hrvatskog auto-kluba u četvrtak ujutro upozorili su vozače da voze opreznije, a upozoravaju i na mokre i skliske kolnike mjestimice u Gorskom kotaru i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da ne kreću na put bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo vozače da je od 15. studenog 2016. do 15. travnja 2017. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotača).

Za sav promet zatvorene su ceste: županijska cesta ŽC3275 u mjestu Donje Jame (zbog vode na kolniku); županijska ŽC5199 Šušanj-Štirovača (zbog zimskih uvjeta); lokalna cesta LC22001 u mjestu Gornji Macelj (zbog odrona).

Trajekti i katamarani plove redovito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.