Afera Hotmail: Predsjednica otkazala putovanja, traži sastanak s premijerom i sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost!

Foto: fah

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je za Dnevnik Nove TV otkrila kako kreće u veliku političku akciju – zbog Agrokora i afere mailovi traži hitan sastanak s premijerom i sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

“Ostavka potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske Martine Dalić razborit je i odgovoran politički čin. Nijedan važan državni posao, pa tako ni postizanje nagodbe o restrukturiranju Agrokora, ne može ovisiti o jednom čovjeku niti smije biti njegov talac. Jedini cilj toga procesa jest stabilnost kompanije, očuvanje radnih mjesta i zadržavanje ukupne gospodarske stabilnosti. To je strateški državni interes. Dosadašnji tijek toga procesa može se ocijeniti uspješnim. Zadaća je nadležnih državnih tijela utvrditi sve relevantne činjenice glede sumnji na netransparentnost, mogući sukob interesa odnosno moguće povrede zakona, bez pritiska javnosti ili politike”, poručili su iz Ureda Predsjednice i nastavili:

“Neovisno o tim aktivnostima, ključno je zadržati dinamiku postizanja nagodbe s ciljem očuvanja radnih mjesta i opstojnosti uključenih tvrtki. Predsjednica Republike izražava potporu Vladi Republike Hrvatske i izvanrednom povjereniku u nastojanima za uspješnim završetkom toga procesa”, kažu iz Ureda.

Idući tjedan sastanak s premijerom
Iz Ureda Predsjednice poručili su i kako bi se ona idući tjedan trebala sastati s premijerom Plenkovićem, a jedna od tema sastanka bit će i sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog aktualne situacije oko Agrokora. Inače, Predsjednica, poručili su, do izbijanja afere u javnost nije imala nikakvih saznanja o tzv. aferi Hotmail niti je o tome bila izvještena od Sigurnosno obavještajne agencije.

“Zbog aktualne situacije Predsjednica je otkazala put u Slovačku i Crnu Goru“, poručili su iz Ureda.

S premijerom će Predsjednica idući tjedan raspravljati i o demografskim mjerama, a želi i zajedničku sjednicu Vlade o čemu će također biti govora na sastanku.

Iz Ureda su naglasili kako Predsjednica ima spremne demografske mjere i mjere za blokirane koje će uskoro javno objaviti.

Demograf o mjerama koje priprema Predsjednica
Koliko je potrebna demografska obnova, Predsjednica je redovito ponavljala. No u mjesecu u kojem bi trebala predstaviti demografske mjere – stišala se. Mjere priprema u tajnosti, a za njih treba vremena, ističe demograf Stjepan Šterc.

“Sad nije vrijeme za nagle mjere, mjere koje su usputne, koje su više političke nego stvarne. Ono što se meni čini je da se mjere pripremaju vrlo ozbiljno”, smatra Šterc.

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr