Ana Lederer i Zlatko Hasanbegović kod ‘Slomljenog pejsaža’: “I dok neki govore o ‘pomirenju’, Gordanovoj udovici ne smiju pogledati u oči”

Foto: Čukur/Hrvatska Kostajnica, 10. kolovoza 2020., Facebook Velimir Bujanec

10. kolovoza 1991. godine poginuo je Gordan Lederer, hrvatski fotograf i televizijski snimatelj. Njegova udovica Ana Lederer, zajedno sa prijateljem i zastupnikom Domovinskog pokreta, dr. Zlatkom Hasanbegovićem zapalila je svijeću i položila vijenac.

“Niste me napustili, moja braćo po oružju – GORDAN LEDERER🙏🏻🇭🇷
Prošlo je točno 29 godina, odkako je srpski snajperist Milan Zorić na brdu Čukur, pored Hrvatske Kostajnice, ubio ratnog reportera, snimatelja HRT-a Gordana Lederera. Njegova udovica Ana i ove je godine kod ‘Slomljenog pejzaža’, zajedno s prijateljem i zastupnikom Domovinskog pokreta, dr. Zlatkom Hasanbegovićem, zapalila svijeću i položila vijenac svom čovjeku, hrvatskom heroju – ali pravdu nije dočekala…
I dok neki govore o “pomirenju”, Gordanovoj udovici ne smiju pogledati u oči; zna se tko je pucao, zna se i koji je rezervni oficir JNA ubojici bio nadređen, ali tzv. hrvatskom pravosuđu pravda je manje bitna – snajperista Zorića prvo su “procesuirali” radi običnog ubojstva, da bi tek kasnije, kada je postao “nedostupan” slučaj preinačili u ratni zločin.
Zoriću je bio nadređen poručnik Mirko Zebić, u čijoj su zoni odgovornosti od strane četnika ubijena i dva ruska novinara. Gdje je tu zapovijedna odgovornost?! Što radi DORH? Plenković o tome ne govori na način, na koji je prije nekoliko dana, govorio o Gruborima… U Varivode ide, a na brdu Čukur nije bio.
Mi novinari tu ne možemo ništa, možemo samo otkrivati istinu, a našeg Gordana sjećati se s najdubljim pijetetom.
“Kroz ova polja uništenja, vatrena krštenja, gledao sam svu patnju, dok su bitke bijesnile sve jače i toliko su me snažno boljele, u strahu i nemiru – niste me napustili MOJA BRAĆO PO ORUŽJU…”
HRVATSKI VITEZ GORDAN LEDERER – S NAMA JE!”, objavio je Velimir Bujanec.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr