Babićev Index opet širi netrpeljivost prema katolicima

Matija Babić
Foto: fah

Babićev Index kroz pismo koje su objavili u subotu – za iseljavanje iz Hrvatske optužuje katoličku crkvu i katolike, a ne korupciju, privatizaciju, političko pogodovanje u gospodarstvu ili neučinkovito sudstvo, sve ono što zaista dovodi do iseljavanja.

> Korupcija – kočnica hrvatskog gospodarstva

Babićev Index je, nastavljajući širenje netrpeljivosti prema katolicima objavio pismo nepoznatog gospodina po imenu Mario Vujević pod naslovom: Status Splićanina širi se Fejsom: ‘Hrvatska postaje vjerski rezervat, odlazim'”.

Napravili su fotomontažu njegove objave na Facebooku i fotografije sisačkog biskupa dr. sc. Vlade Košića.

Foto: snimka zaslona

Gospodin se na svom Facebook-profilu predstavlja kao nautičar, a zašto je važan Babićevom Indexu – najbolje ćete prosuditi sami:

Foto: snimka zaslona

> Sv. Leopold Mandić: Hoće li Index biti osuđen zbog diskriminacije vjernika?

Podsjetimo, prošle je godine neraspadnuto tijelo sv. Leopolda Mandića bilo u Zagrebu. Tada je novinski portal Index.hr objavio tekstove kojim se vrijeđa vjernike, prikazivalo ih se kao psihičke bolesnike.

Novinar Hrvoje Marjanović u svom tekstu „Mrtvaci uživo: Katoličke nekrofilske orgije su najluđi show na HRT-u“ izruguje se s hrvatskim svecem Leopoldom Bogdanom Mandićem, vjernicima u Hrvatskoj i izvan domovine koji su se došli pokloniti njegovom tijelu kao svetoj relikviji, dogmama Katoličke Crkve, Katoličkom Crkvom u cjelini i svim vjernicima.

Stoga je udruga U ime obitelji podnijela prekršajnu prijavu.

Do kraja godine očekuje se odluka suda o tužbi udruge U ime obitelji (UiO) kojom se traži zaštita od diskriminacije prema osobama katoličke vjeroispovijedi. Tužba je podignuta protiv Index.hr-a i novinara tog portala i prva je ovakve vrste u RH. Podignuta je zbog niza tekstova koji su diskriminirali i vrijeđali katolike u Republici Hrvatskoj, uzevši kao povod dolazak tijela sv. Leopolda Mandića u Zagreb u travnju 2016. godine.

> Odvjetnik Planinić kao vjernik traži zabranu rada Indexa zbog vrijeđanja svetog Leopolda Mandića!

U obrazloženju tužbe istaknuto je da se novinar Hrvoje Marjanović u svom tekstu „Mrtvaci uživo: Katoličke nekrofilske orgije su najluđi show na HRT-u“ izruguje “hrvatskim svecem Leopoldom Bogdanom Mandićem, vjernicima u Hrvatskoj i izvan domovine koji su se došli pokloniti njegovom tijelu kao svetoj relikviji, dogmama Katoličke Crkve, Katoličkom Crkvom u cjelini i svim vjernicima”.

“Ovim se člankom na najprizemniji način uspoređuje vjerske obrede sa seksualnim fetišima. Vjernike se prikazuje kao psihičke bolesnike, a njihovo vjerovanje se prikazuje bolesnim. Opisanim člankom se izruguje sa svetim Leopoldom na način da ga se, zbog toga što je za života bio niskog rasta, prikazuje kao patuljka koji ima seksualne želje prema ženskoj osobi, a sve zaodjenuto u komentar sa skrivenom seksističkom porukom u sebi”, objašnjava se u tužbi.

Autor L.K. je napisao tekst “Što slušati u redu za diranje mrtvaca” u kojem su navedene pjesme koje u svom naslovu na hrvatskom ili engleskom jeziku sadrže riječi tijelo i dodir, te su pjesme popraćene uz komentare koji u sebi sadrže očite seksualne aluzije.

Vojislav Mazzocco je napisao članak „Katolici se razbjesnili i počeli prijetiti – što bi rekao sveti Leopold?“ za koji se u tužbi navodi da novinar vjernike proglašava teroristima te da omalovažava običaje Katoličke crkve i njene dogme, a javno očitovanje vjere se etiketira i proglašava bolesnim.

> U ime obitelji podnijela udružnu tužbu protiv Indexa zbog diskriminacije!

Nakon što je Hrvatsko novinarsko društvo odgovorilo na podnesenu prijavu udruge ‘U ime obitelji’ protiv Andreje Hudika, glavne urednica portala Index.hr, i zaključilo da ona nije prekršila članak 25. Kodeksa časti hrvatskih novinara Udruga UiO je zajedno s Udrugom za promicanje obiteljskih vrijednosti – blaženi Alojzije Stepinac, udrugom Vigilare, Studentskim katoličkim centrom Palma i Hrvatskim katoličkim društvom prosvjetnih djelatnika podigla tužbu.

Cijelu tužbu možete pogledati ovdje: Udružna tužba

> Prvo ročište udružne tužbe U ime obitelji protiv Indexove diskriminacije vjernika

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr