Bačić: ‘Predsjednici klubova vladajuće većine podržavaju Ivana Malenicu za novog ministra uprave’

Foto: snimka zaslona

Klub HDZ-a dao je jednoglasnu potporu Ivanu Malenici, kojega je premijer predložio kao novoga ministra uprave. Ivan Malenica nije došao u Sabor, prenosi HRT.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić kazao je nakon zasjedanja Odbora da su, kao što je premijer i najavio, potrebna kadrovska osvježenja u Vladi.

“Na tom tragu svakako je i gospodin Malenica. On ispunjava sve reference za ministra i Klub ga je onda jednoglasno podržao”, kazao je Bačić.

Rekao je i da nije bilo riječi o drugim ministarskim pozicijama. “Dogovoreno je da ćemo do kraja mjeseca sazvati izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora na kojoj bi se odlučivalo o imenovanju novih ministara u Vladi RH.”

Na pitanje koliko bi ministara obuhvatila rekonstrukcija, Bačić je tek kazao da je Predsjedništvo HDZ-a dalo potporu predsjedniku da nakon analize o radu ministarstava predloži rekonstrukciju Vlade. Dodao je da na Klubu zastupnika nije bilo riječi o broju ministara koji bi bili razrješeni, odnosno imenovani, već je dana potpora Kluba premijeru da to sam predloži Predsjedništvu stranke, koalicijskim partnerima, a onda da se i na Klubu to utvrdi.

Na novinarsko inzistiranje koliko će se ministara mijenjati, Bačić ponavlja da o broju nije bilo riječi, već da će o tome premijer odlučiti za nekoliko dana, do kraja mjeseca.

Odgovarajući na pitanje ima li Goran Marić i dalje povjerenje vodstva stranke, Bačić je rekao: “Predsjedništvo stranke dalo je potporu predsjedniku Vlade da on odredi koja su to ministarstva koja će ići u rekonstrukciju”.

Bačić je i istaknuo da se čuo s predsjednicima klubova vladajuće većine u Saboru, prije nego je predsjednik Vlade obavijestio javnost, i da su oni dali potporu Malenici za ministra uprave. Potom je dodao da je stav i HDZ-a i koalicijskih partnera da treba što prije napraviti rekonstrukciju Vlade.

Neće se održati Odbor za Ustav koji bi kao matični trebao raspravljati o ministru, a to znači da niti nema glasovanja.

– Odlučio sam da za novog ministra uprave predložim Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku. Mlad čovjek, pravnik, koji se razumije u teme javne uprave i sve što je povezano s nadležnostima Ministarstva uprave. Mislim da je odličan izbor i osvježenje, kazao je jučer premijer Andrej Plenković.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt