Beroš o drugom valu pandemije, Domovinskom pokretu te odmjeravanju snaga s Ružom Tomašić

Foto: fah

Nositelj HDZ-ove liste u 10. izbornoj jedinici i ministar zdravstva Vili Beroš progovorio je o drugom valu pandemije, izborima, Domovinskom pokretu, Ruži Tomašić, bivšem ministru Damiru Krstičeviću te uspjesima Nacionalnog stožera u borbi protiv korona virusa.

Ponajprije je komentirao rezultate istraživanja RTL-a i Promocije plus o tome kako su građani primili mjere u borbi protiv korona virusa.

Čak 80 posto ispitanih smatra da su mjere Nacionalnog stožera bile dobro odmjerene.  “Kao ministar i član Stožera, građanin, ponosan sam na ove rezultate. Bez zajedništva nema uspjeha ni rezultata. Ovo je najveća kriza u Hrvatskoj nakon Domovinskog rata, velika ekonomska kriza. Naši su rezultati dobri”, kazao je Beroš.

O drugom valu zaraze – građani zazivaju blaže mjere …

“Nije to razmišljanje bez razloga. Puno smo naučili o samom virusu, o načinima liječenja. U eventualni drugi val ušli bismo puno pripremljeniji. Međutim, nije sigurno hoće li virus mutirati. Navodim i dalje oprez i da treba promišljati o svakom koraku. Nastojat ćemo biti krajnje oprezni. Ako bi se ponovio sličan scenarij, dolazi u obzir da zatvaranje ne bi bilo u ovakvom opsegu. Uvijek je potrebno pratiti situaciju”, poručio je.

O situaciji u zdravstvenom sustavu ministar je rekao:

“Zdravstveni sustav nije bio u potpunosti zatvoren. Sve ono što se nužno trebalo raditi, radilo se. Činjenica je da je određeni opseg usluga bio prolongiran. Zdravstveni sustav je zaostao u tranziciji. Ova kriza mi je uzela dosta vremena. Vjerujem da će ovi naši rezultati biti dobar temelj da nas građani nagrade za povjerenje”, istaknuo je Beroš.

O generalu Krstičeviću..

“Žao mi je što generala Krstičevića nema među nama, ali dat će nam potporu i bit će uz nas. Nije mi osobno važno koliko ću ja osvojiti glasova, nego da moja lista osvoji najviše glasova”, poručio je Beroš, koji  će zamijeniti generala Krstičevića u 10. izbornoj jedinici u kojoj je general na proteklim parlamentarnim izborima osvojio najviše preferencijalnih glasova.

O odmjeravanju snaga s Ružom Tomašić

“Bit ćemo orijentirani na svoj program. Ne bojim se da će mi oduzeti glasove. Ja sam Dalmatinac… Nadam se da će ljudi prepoznati sve”, kazao je Beroš.

Domovinski pokret bi mogao uzeti određeni dio birača?

“To je realna mogućnost. No, moramo biti fokusirani na svoj izborni program. Vrlo jasno artikulirati da smo sposobni voditi državu i osigurati sigurnost”, jasno će ministar za RTL Danas.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/rtl