Branitelji Plenkoviću o Hrvatskim šumama: ‘Na pomolu je najveća prevara i lopovluk’

Foto: snimka zaslona, fah; fotomontaža: narod.hr

“Došli smo do saznanja da se radi o desecima milijardi kuna. Stoga, pitamo Vas, tko ima pravo uzurpirati privatno vlasništvo? Tko ima pravo ograditi 40% teritorija RH i staviti pod elektro pastire? Tko ima pravo zabraniti slobodno kretanje ljubiteljima prirode? Tko ima pravo uništavati Eko sustav u RH, zabranu migracija divljači i trovanjem ugrožavati predatore (vuka i surog orla)?” – poručili su iz Saveza udruga branitelja radnika premijeru Andreju Plenkoviću govoreći o malverzacijama u Hrvatskim šumama.

Njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Poštovani gospodine predsjedniče Vlade!

prisiljeni smo Vam se obratiti zbog velikog medijskog pritiska na na tvrtku HRVATSKE ŠUME d.o.o. zbog neodobravanja uzurpacije područja kojima gospodare Hrvatske šume. S obzirom da imamo u Hrvatskim šumama veliki broj članova, moramo kazati da svi zaposlenici Hrvatskih šuma uredno izvršavaju svoje obaveze. Smatramo da je već duže vrijeme na pomolu najveća prevara i lopovluk u Republici Hrvatskoj kao i u Europskoj uniji. Pitamo kako je moguće da dobro organizirani pojedinci varaju državu upisom u ARKOD ogromne površine zemljišta a da nemaju zato ugovore i suglasnost vlasnika zemljišta te na taj način uzimaju ogromna sredstva poticaja iz Europske unije i proračuna Republike Hrvatske. Pojedinci uzimaju višemilijunske iznose i stavljaju u svoje džepove, a da od toga država nema nikakve koristi.

> Savez udruga branitelja upozorava na veliki medijski pritisak na Hrvatske šume

> Glas poduzetnika Plenkoviću: ‘Hrvatske šume uništavaju Požgaj Grupu’

Došli smo do saznanja da se radi o desecima milijardi kuna. Stoga, pitamo Vas, tko ima pravo uzurpirati privatno vlasništvo? Tko ima pravo ograditi 40% teritorija RH i staviti pod elektro pastire? Tko ima pravo zabraniti slobodno kretanje ljubiteljima prirode? Tko ima pravo uništavati Eko sustav u RH, zabranu migracija divljači i trovanjem ugrožavati predatore (vuka i surog orla)?

Moramo tražiti da Vaša vlada mora hitno promijeniti važeći zakon, pravilnike i propise te donijeti važne odluke glede preusmjeravanja sredstava potpore iz Europske unije tamo gdje je potrebno te određenim poljoprivrednim djelatnostima kojima je najpotrebitije. Sredstva je potrebno preusmjeriti za pošumljavanje, a ne na malverzacije. Smatramo da je prioritet raditi na pošumljavanju erodiranih površina od Karlovačke, Ličko Senjske, Zadarske, Šibensko Kninske, Splitsko-Dalmatinske i Dubrovačko Neretvanske županije. U tu svrhu potrebno je zaposliti tisuću ljudi koji bi radili na pošumljavanju. Od ovakvog pristupa bi svi imali puno veću korist s obzirom na klimatske promjene i ugrozu cijele planete zemlje. Moramo naglasiti da od ovakvih potpora je zanemariva uplata u mirovinski fond kao i HZZO a samim tim i u proračun RH. Žalosno je da potpore pojedinim korisnicima u toku jedne godine iznose više novca nego što može prosječni radnik zaraditi u 20 godina radnog staža.

U nadi da će te uvažiti naše sugestije srdačno Vas pozdravljam.

S poštovanjem,

Savez udruga branitelja radnika
Republike Hrvatske
Siniša Mastelić, predsjednik”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr