Bulj: ‘Borit ću se za interese hrvatskog naroda i mog Cetinskog kraja’

Zagreb, 5.7.2020 - Most nezavisnih lista dočekuje rezultate parlamentarnih izbora u restoranu Rougemarin. Na slici Miro Bulj. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Sinjanin Miro Bulj ostaje saborski zastupnik. U 9.izbornoj jedinici Most je osvojio jedan mandat, a gledajući pojedinačno brojke, sam Bulj je pomeo konkurenciju.

Inače, Domovinski pokret je osvojio na tom području dva mandata, Hrvoje Zekanović i Karolina Vidović Krišto će, prema brojkama, u Sabor. Usporedbe radi, sam Bulj je gotovo dobio koliko njih dvoje zajedno. Po nešto više od 5 tisuća preferencijalnih glasova Zekanović i Vidović Krišto, a Bulj 9600.

U Sinju pored Bulja nitko nije imao šanse, imao je više nego nositelji sa svih lista zajedno. Dodajmo i da je zanemariv broj glasova u 9. izbornoj jedinici osvojilo ‘desno pero’ Josip Jović na listi Domovinskog pokreta, manje od 3 posto. HDZ je dobio 8 mandata, Restart koalicija 3, Domovinski pokret 2 i Most 1.+, javlja Dalmatinski portal.

Bulj se zahvalio na povjerenju biračima i najavio za što će se zalagati u novom saborskom mandatu.

– Borit ću se za interese moga naroda i moje Dalmacije, moje Like, Dalmatinske zagore, mog Cetinskog kraja i to će biti primaran interes. Također, borit ću se za proglašenje isključivo gospodarskog pojasa, zaštititi naše more, uzorati naša neobrađena zemljišta, promicati našu proizvodnju, zaštititi naše vode i staviti ih u Ustav kao osnovno ljudsko pravo – poručio je.

Istaknuo je i da imamo Bogom danu državu koja treba biti puna ljudi, a ne da bude 2/3 prazna.

– I to je moj interes, zastupnika s najviše zakonskih prijedloga u prošlom sazivu Hrvatskog sabora – zaključio je.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/dalmatinskiportal.hr