Đapić o kažnjavanju pozdrava ‘Za dom spremni’: ‘Radi se o ideološkom obračunu poraženih političkih i antihrvatskih snaga’

Zagreb, 06.10.2017. - Organizacijski odbor za pokretanje inicijative održavanja referenduma o manjinama,izboru zastupnika u Hrvatski sabor.Na fotografiji Anto Đapić. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Nije ova presuda obračun s HOS-om, nije ni s Markom Perkovićem Thompsonom, ovo je udar na samu povijesnu slobodarsku bit hrvatskog naroda i ni jedan Hrvat ju ne bi smio poštovati niti prešutjeti ovu ideološku agresiju u njedrima hrvatske države“, naglasio je Anto Đapić, predsjednik stranke Desno u priopćenju povodom današnje medijske buke iza koje se krije vijest medija poznatog po brojnim napadima na najpopularnijeg hrvatskog pjevača i hrvatskog branitelja Marka Perkovića Thompsona te Domovinski rat u cjelini.

Jutarnji je list podsjetimo, 14. kolovoza objavio članak naslova “JUTARNJI U POSJEDU PRESEDANSKE ODLUKE KOJE BI SE TREBALI PRIDRŽAVATI SVI HRVATSKI PREKRŠAJNI SUDOVI ‘Za dom spremni’ kažnjiv i u pjesmi ‘Čavoglave’!” koji potpisuje Slavica Lukić, supruga SDSS-ovog Milorada Pupovca koalicijskog partnera Andreja Plenkovića.

U njemu tvrdi da je “napokon donesena presuda kojom je izvođač pjesme “Bojna Čavoglave” pravomoćno prekršajno kažnjen zbog javnog izvikivanja pozdrava “Za dom spremni” na njezinu početku.”

Po toj “presedanskoj” pravomoćnoj presudi koju je donio Visoki prekršajni sud, a čiju presliku Jutarnji list navodno ima, stoji da je pozdrav “Za dom” i “Za dom spremni” korišten i kao službeni pozdrav ustaškog pokreta NDH koji je nastao od fašizma i koji je utemeljen na rasizmu i time simbolizira mržnju prema ljudima različite rase, vjerskog i etničkog identiteta. Obrazloženje presude Visokog prekršajnog suda potpisao je predsjednik tročlanog sudskog vijeća Siniša Senjanović.

(VIDEO) Gardijske brigade Tigrovi i Gromovi također su koristili ‘Za dom spremni’

(VIDEO) Dr. sc. Hasanbegović: ‘Za dom spremni’ povijesni je hrvatski slogan kao i ‘Bog i Hrvati’

Thompsonov odvjetnik Karačić za Narod.hr: ‘Jedino Sabor može zabraniti pozdrav ‘Za dom spremni”

(VIDEO) SDP-ov zastupnik pozdravlja sa ‘Smrt fašizmu i sloboda narodu’: Istovremeno ZDS na godišnjici HOS-a proglašavju ‘ustaškim dernekom’

Đapićev komentar na obrazloženje presude donosimo u cijelosti.

“Presuda Visokog prekršajnog suda kojom se kriminalizira sastavnica pjesme “Bojna Čavoglave”, odnosno uzvik “Za dom spremni” nije za nas u DESNO pravosudna, nego primarno opasna politička činjenica. Ovom presudom, za koju je u širem smislu uspostavljen presedan u presudi istoga Suda u tzv. slučaju Josipa Šimunića, otišlo se korak dalje u očito odavno osmišljenoj dekriminalizaciji hrvatskog naroda, proširujući okove i na umjetnička djela i najsvetije oslobodilačke simbole.

Pravo još od rimskog doba, a na čijem pravnom temelju počiva europska civilizacija, polazi od kanona da se ono bavi činjenicama, a ne vrijednosnim arbitriranjem i interpretacijama s, u ovom slučaju očitim ciljem korištenja pravosudnog poretka, time i države u cjelini, za uspostavljanje ideološke kontrole sužavanjem slobode misli, govora i što je najtragičnije – umjetničkog izričaja.

Ova presuda je posve logičan slijed histerične javne i političke kampanje protiv samih temelja hrvatske slobode i državnosti, koju su mnogi naivci predstavljali kao nužan izraz različitosti i navodno bogatstvo demokratske kulture, a u biti je bila medijsko- politička priprema za uspostavljanje državnog poretka na svim razinama, koji ima u konačnici poništiti obnovljenu hrvatsku državnost na prvim slobodnim izborima i referendumom o neovisnosti te obranjenu oslobodilačkim Domovinskim ratom.

Nije ova presuda obračun s HOS-om, nije ni s Markom Perkovićem Thompsonom, ovo je udar na samu povijesnu slobodarsku bit hrvatskog naroda i ni jedan Hrvat ju ne bi smio poštovati niti prešutjeti ovu ideološku agresiju u njedrima hrvatske države. Pozivamo stoga hrvatski narod na pobunu svim civiliziranim sredstvima protiv akta i cjelokupnih politika uništenja, protiv svih nositelja ove sramne destrukcije i zavođenja načela ideološke milicije u pravosudnom poretku. Na ovo nitko, a naročito nitko u političkim strukturama ne smije ostati neutralan, jer ovdje nije riječ o pravu i kulturi poštivanja pravne države. Ovdje nema prava, ovo je ideološki obračun poraženih političkih i antihrvatskih snaga s hrvatskim narodom.”, priopćio je Đapić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr