Grmoja demantirao vijest da je Orešković potvrdio Panenića, Dobrovića i Romića

Vijest da je mandatar Tihomir Orešković potvrdio tri ministra koja je predložio Most, demantirali su u petak poslijepodne glasnogovornik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja i izvor blizak mandataru.

“Ništa nije gotovo niti je usuglašeno, niti smo razgovarali. Evo, gospodin Orešković se tek vratio iz Kitzbuehela”, izjavio je Grmoja za Hinu. “Znači sve što se pojavilo u medijima nije točno, pojavljivala su se različita imena u posljednje vrijeme, jer u biti ništa nije gotovo i taj proces je u tijeku, i razgovora i usuglašavanja”, poručio je Grmoja.

Izvor blizak mandataru ističe da je “očito počelo razdoblje puštanja balona” jer “konačna odluka naprosto nije donesena”.

Novi list i Večernji list objavili su, a neki mediji prenijeli, kako je zastupnik Mosta nezavisnih lista i načelnik općine Tompojevci Tomislav Panenić novi ministar gospodarstva, a Slaven Dobrović novi ministar zaštite okoliša. Kao nestranačka osoba, navode, novi ministar poljoprivrede bit će bivši dekan Agronomskog fakulteta Davor Romić.

Demantirana vijest da je Oreškoviæ potvrdio tri Mostova ministra

Tko su Panenić, Dobrović i Romić:

Tomislav Panenić

Načelnik općine Tompojevci i predsjednik Hrvatske mreže za ruralni razvoj Tomislav Panenić u Sabor je, na proteklim parlamentarnim izborima, ušao na Mostovoj listi.

Rođen je 12. ožujka 1973. u Nurtingenu u Njemačkoj.

Panenić je sveučilišni specijalist poduzetništva, predsjednik Hrvatske mreže za ruralni razvoj, predsjednik Lokalne akcijske grupe Srijem, član Upravnog odbora međunarodne organizacije Dunavski centar za kompetenciju.

Dragovoljac je Domovinskog rata od 1991. do 1992. godine.

Nakon više godina rada u privatnom sektoru, od 2005. godine voditelj je razvojne agencije Ureda za međunarodnu suradnju TINTL, od 2007. do 2010. bio je vukovarsko-srijemski koordinator programa Svjetske banke pri Ministarstvu regionalnog razvoja.

Pripremio je više od 50 projekata vrijednih preko 100 milijuna kuna koji su financirani iz fondova Europske unije, Svjetske banke i drugih međunarodnih organizacija.

Projekt navodnjavanja Općine Tompojevci, zajedno s Općinom Lovas, koji je vodio Panenić, proglašen je najuspješnijim lokalnim EU projektom od 2012. do 2014. godine.

U braku je sa suprugom Anicom i otac je dvije kćerke, Karle i Lorane.

Slaven Dobrović

Dr. sc. Slaven Dobrović profesor je na Fakuletu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Također, autor je više studija za implementaciju ekološki zasnovanog gospodarenja otpadom u jednicama lokalne samouprave.

Kao predstavnik iz redova Mosta, Dobrović je bio prvi na listi u VII. izbornoj jedinici, koja obuhvaća jugozapadni dio Zagrebačke županije, Karlovačku županiju, istočni dio Primorsko-goranske županije i južni dio Grada Zagreba

Rođen je 29. kolovoza 1967. godine u Zadru.

Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, diplomirao je 1993. godine, na procesno energetskom smjeru. Dobitnik je Rektorove nagrade za najbolji studentski rad 1992. godine.

Magistrirao je 1998. godine obranom rada pod naslovom “Tehnološke mogućnosti sniženja sadržaja organskih tvari u vodama nekih sjeverno hrvatskih izvorišta”. Doktorirao je 2002. godine obranom disertacije “Analiza postupaka razgradnje organskih tvari u vodi primjenom UV zračenja”.

Od jeseni 1993. zaposlen je kao znanstveni novak na Zavodu za energetska postrojenja, najprije na projektu “Otplinjavanje i utjecaj plinova na karakter vode”, a zatim na projektu “Tehnološki procesi u sustavu obrade voda”. Od 2002. godine istraživač je na projektu “Istraživanje procesa tehnološke obrade voda”, a isto tako i konzultant na projektu “Problematika unosa alohtonih organizama brodovima” Ministarstva znanosti i tehnologije RH. Od 2007. godine kao istraživač sudjeluje u znanstvenom projektu “Ekološka prihvatljivost i učinkovitost suvremenih postupaka u obradi voda”.

Glavna područja znanstvenog interesa uključuju područje voda (napredni oksidacijski procesi, dezinfekcija te obrada brodskih balastnih voda) i zaštita okoliša, posebno razvoj i primjena ekološki zasnovanihsustava gospodarenja otpadom. Od siječnja 2010. imenovan je voditeljem Katedre za inženjerstvo vode i okoliša Fakulteta. Iste godine izabran je u izvanrednog profesora na Fakultetu
strojarstva i brodogradnje.

Govori i piše engleskim, a služi se i francuskim jezikom.

Oženjen je i otac sedmero djece.

Davor Romić

Davor Romić rođen je 4. siječnja 1958. godine u Metkoviću. Nestranačka je osoba.

Diplomirao je i doktorirao na Agronomskome fakultetu, gdje je obnašao dužnosti prodekana (1999.–2001.), predstojnika Zavoda (2001.–2006.), te u dva mandata dekana (2006.–2012.).

Kao član istraživačkoga tima proveo je šest mjeseci (1985.) na međunarodnome projektu Horo-Aleltu u Etiopiji. Završio je poslijediplomsku specijalizaciju u Bariju, Italija (1990.–1991.), specijalizaciju u Haifi, Izrael (1999.), usavršavanje iz područja navodnjavanja na Utah State University, Logan, SAD (2000.).

Autor je brojnih znanstvenih radova, te nekoliko knjiga od kojih su neke prihvaćene kao sveučilišni udžbenici.

Davor Romić oženjen je Marijom Romić, koja je izvanredna profesorica na Agronomskom fakultetu, a sa suprugom se upoznao na Agronomiji.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr/h
Photo: fah