Blanka Vlašić usredotočena na Olimpijske igre u Riju

Foto: fah

Joško Vlašić i Bojan Marinović, treneri hrvatske skakačice u vis Blanke Vlašić, u petak su najavili kako će ona tijekom 2016. godine biti natjecateljski usredotočena na Olimpijske igre u Rio de Jeneiru, te će međunarodni skakački miting u Splitu u velikoj dvorani Gripa (29. siječnja) pokazati u kojem će se smjeru Blanka nastaviti pripremati za Olimpijadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Blanka ima jako veliki motiv za miting u Gripama i vjerujem da će uz pomoć publike napraviti jedan pristojan rezultat”, kazao je Bojan Marinović na konferenciji za novinare u povodu predstojećeg međunarodnog mitinga skakačica u vis, koji će se nakon četvorogodišnje stanke ponovno održati u Splitu.

Joško Vlašić je istaknuo kako se Blanka na mitingu u Gripama želi pokazati u najboljem svjetlu tako da ju to malo i opterećuje.

“Razina Blankine sportske treme pred ovaj miting adekvatna je kao na najvećim natjecanjima, ali taj miting samo je dio priprema za Olimpijske igre, jer ništa nam nije važnije od Rija”, istaknuo je Joško Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je kako će nakon splitskom mitinga Blankino sudjelovanje na dvoranskom Svjetskom atletskom prvenstvu u ožujku ove godine u Portlandu odrediti kojim će se ritmom i na koji način ona pripremati za Olimpijske igre u Riu.

“Blanka je u fizičkom stanju možda i na najboljem nivou ikada, međutim njena Ahilova tetiva, koja je bremenita u nekim položajima, limitira nas i onda to uvjetuje algoritam specifičnih ponašanja”, kazao je Joško. Dodao je kako je Blankina situacija uglavnom pod kontrolom, te je rekao kako je ona dobila nove sprinterice u koje se polažu velike nade.

Podsjetivši kako je Blanka na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu osvojila srebrnu medalju, Joško je istaknuo kako je predstojeća Olimpijada u Riju veliki izazov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Što se tiče Blankinih sposobnosti i vještina nama je jasno na koji način nju možemo dovesti na razinu za osvojiti zlato. Međutim, o ovom drugom aspektu, zdravstvenom, moramo voditi maksimalno računa i to će odrediti način pristupa pripremama za OI,” kazao je Joško.

Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza (HAS) Ivan Veštić je najavio kako se na međunarodnom skakačkom mitingu u Gripama očekuje sudjelovanje desetak skakačica iz više zemalja, a Hrvatsku će predstavljati Blanka Vlašić i Ana Šimić.

“Nažalost, zbog poznatih nesuglasja između Međunarodne atletske federacije (IAAF) i Ruske atletske federacije na mitingu neće sudjelovati ruske skakačice, ali mi smo u pregovorima s brojnim menadžerima kako bi u Split doveli najblje skakačice koje je u ovom trenutku moguće dovesti i učinit ćemo sve da splitski miting ima visoku svjetsku razinu”, istaknuo je Veštić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.