DIP: Poznati gradovi i datumi Edukacija o redovnom godišnjem financiranju

Foto: Thinkstock

Državno izborno povjerenstvo (DIP) 15. siječnja iduće godine u Sisku počinje ciklus Edukacija političkih stranaka, nezavisnih saborskih zastupnika i nezavisnih lokalnih vijećnika nad kojima provodi redovan nadzor financiranja političkih aktivnosti.

Ciljane skupine su predstavnici stranaka i nezavisni lokalni vijećnici, čiji se broj nakon svibanjskih lokalnih izbora popeo na gotovo 1200, pa ih DIP na početku mandata želi uputiti u obveze redovnoga godišnjeg financiranja.

Edukacije će se održati u 17 gradova, prva u Sisku, posljednja u Zagrebu 12. veljače, a vrijeme svih je fiksno – od 17 do 19 sati. Izuzetak je Karlovac u kojem će to biti od 14 do 16 sati.

Iz popisa gradova u kojima su planirane edukacije, razvidno je da će se održati u sjedištima županija, no neće ih biti u Čakovcu, Virovitici i Požegi, pa će se predstavnici tamošnjih političkih stranaka i nezavisni vijećnici morati zaputiti u neke druge gradove žele li se upoznati s aktualnostima.

Nakon Siska, predstavnici DIP-a obići će Karlovac, Varaždin, Vukovar, Split, Šibenik…, a popis gradova, datuma  i adresa na kojima će se Edukacije održavati objavljen je na mrežnim stranicama DIP-a, zajedno s prijavnicama na kojima su naznačeni datumi do kojih se ispunjene Prijavnice moraju dostaviti na adresu elektroničke Povjerenstva: dip@izbori.hr s naznakom grada u kojem se želi biti na Edukaciji.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina/ms