Dobrović ministru Ćoriću: ‘Žalosno je da se svojim ponašanjem ne mičete od kriminala koji je HDZ napravio’

Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

“Žalosno je da se Vi svojim ponašanjem ne mičete od kriminala koji je HDZ napravio”, poručio je Slaven Dobrović ministru Tomislavu Ćoriću u srijedu tijekom aktualnog prijepodneva u Saboru nakon Ćorićevog odgovora .

Mostov zastupnik Slaven Dobrović za Plenkovićevog ministra Tomislava Ćorića imao je pitanje vezano uz rijeku Zrmanju.

“Vjerujem da vi kao čovjek rođen u kraju na jednoj lijepoj rijeci imate osjećaj za jednu drugu našu, možda još i ljepšu rijeku Zrmanju. Čuli ste kako se prije manje od mjesec dana ponovilo izbijanje mazuta, zaostalog u krškom podzemlju unatoč više, skupih i očito kriminalnih sanacija nekadašnje tvornice glinice kod Obrovca. Ovo pitanje je tim važnije što znamo da je upravo prekrasni kanjon Zrmanje izabran kao jedan od tri elementa za predstavljanje Hrvatske na turističkom sajmu u Londonu krajem prošle godine. Naravno da vi ne nosite odgovornost za suludu izgradnju prljave industrije na ovo iznimno osjetljivo područje, niti za kriminal u sanacijama. No, sada vodite politiku zaštite okoliša, imate Plan gospodarenja otpadom u kojem je ova lokacija prva navedena crna točka za sanaciju te imate mogućnost koristiti EU sredstva i obvezu poduzeti sve da se ovaj problem što je moguće kvalitetnije riješi. Moje pitanje je što ste već poduzeli te što kanite poduzeti da se kanjon Zrmanje, kao i Novigradsko more, i nastavak kroz Maslenicu u podvelebitski kanal trajno zaštiti?”, zanimalo je Dobrovića, bivšeg Mostovog ministra zaštite okoliša.

Ministar Ćorić poručio je Dobroviću da će odgovoriti pismeno. “Što ćete onda moći diskutirati s Mirom Buljem”, dodao je. “U posljednje dvije godine napravio sam milijun i pol puta više od vas koji niste napravili ništa. Problem je u više crnih točaka u Hrvatskoj koji iziskuju ogromna sredstva, a ona nisu beskonačna. U tom je kontekstu vaše pitanje dobilo odgovor kakav zaslužuje”, ustvrdio je Ćorić.

“Žalosno je da se Vi svojim ponašanjem ne mičete od kriminala koji je HDZ napravio”, reagirao je Dobrović. “Imate priliku provesti stručnu sanaciju, imate instrumente i novce, to vam je prilika pokazati da ste drugačiji, no vi koristite bahatost i aroganciju. Niste ni svjesni svoje odgovornosti. Ja sam donio plan gospodarenja otpadom kojeg vi ne slijedite. Kružno gospodarenje je nešto što se provodi kroz mrežu sortirnica, koje vi uporno ne financirate, već idete za centrima poput Marišćine. Žalosno je da se ne odmaknete od kriminala, provedite stručnu sanaciju, imate Hrvatske vode, hidrogeologe, imate novaca, bila bi vam prilika pokazati da ste drugačiji”, zaključio je Dobrović.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr