Donacija njemačke policije hrvatskoj policiji za potrebe prevencije

Foto: MUP

U prostorijama Ravnateljstva policije danas, 5. prosinca 2019., održana je svečana primopredaja darovane opreme za potrebe prevencije Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske od strane Ravnateljstva pokrajinskih interventnih policija Savezne Republike Njemačke.

U ime Ravnateljstva policije Darovnicu je potpisao glavni ravnatelj policije Nikola Milina, dok je u ime Veleposlanstva SR Njemačke u Zagrebu potpisnik Darovnice bio časnik za vezu Uwe Dietrich.

Današnjoj svečanoj primopredaji uz glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu, s hrvatske strane prisustvovali su i zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker, načelnica Ureda glavnog ravnatelja Adrijana Bago i voditeljica Službe prevencije Sandra Veber, dok je delegaciju Ministarstva unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke predvodio gospodin Joachim Schneider sa suradnicima.

Kao što je istaknuo glavni ravnatelj policije Nikola Milina, prevencija kriminaliteta postala je jedan od strateških prioriteta rada Ministarstva unutarnjih poslova, a preventivne aktivnosti hrvatske policije postale su prepoznate i prihvaćene od šire javnosti te su doprinijele etabliranju hrvatske policije u području prevencije na europskoj sceni.

Kada je riječ o suradnji njemačke i hrvatske policije s ponosom se može reći da vrijedi sintagma „prevencija spaja“ – hrvatski i njemački preventivci djeluju kao čvrsta policijska obitelj, bilo da je riječ o zajedničkim projektima, edukacijama ili transferu znanja prema drugim zemljama.

Uwe Dietrich, časnik za vezu Veleposlanstva SR Njemačke u Zagrebu, ovom prilikom istaknuo je izvrsnu suradnju na svim područjima rada te zadovoljstvo što je partnerski odnos hrvatske i njemačke policije prisutan kako na strateškoj, tako i na svim operativnim razinama.

Današnja donacija u vidu audio-video, informatičke te pripadajuće multimedijalne i dodatne opreme u ukupnoj vrijednosti od gotovo 150 tisuća kuna, uvelike će osnažiti i unaprijediti postojeći audio-video studio Službe prevencije Ravnateljstva policije, ali i ujedno doprinijeti radu svih policijskih službenika za prevenciju kriminaliteta u Republici Hrvatskoj.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr