Jusuf Nurkić prozvao hrvatske košarkaše: ”Nijedan ne igra za Bosnu i Hercegovinu, a svi iz Bosne i Hercegovine”

Foto: Snimka zaslona

Kontroverzni bosansko-hercegovački košarkaš, Jusuf Nurkić, koji inače igra zajedno s hrvatskim reprezentativcem Marijom Hezonjom u Portlandu, poznat je po znakovitim objavama na Facebooku. Nurkić ni ovog puta samog sebe nije razočarao, naime, na Facebooku je napisao kako smatra da bi Bosna i Hercegovinama imala jaču reprezentaciju kada bi za nju igrali svi oni košarkaši koji su rođeni u toj državi. Spomenuo je Nurkić i neke hrvatske reprezentativce, a koji su rođeni u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nije da nisam znao, ali gledam ovu listu (samo trenutno). Zubac, Bogdanović, Bender, Osman… nijedan ne igra za Bosnu i Hercegovinu, a svi iz Bosne i Hercegovine. A ima i onih što su igrače kao djecu mijenjali i prodavali, ali za starije. E, jesmo čudni…”, napisao je Nurkić na Facebooku.

Što je zapravo mislio Nurkić? Kako nije pojasnio očito mu pojašnjenje ipak treba, naime, dio bošnjačkih političara u BiH čini sve kako bi Hrvate sveli na nacionalnu manjinu, biraju hrvatske predstavnike u institucije BiH, da ne spominjemo brojne izjave koje izazivaju jezu kod Hrvata… Možda bi se ipak Hrvati iz BiH ponašali drugačije kada takvih stvari ne bi bilo i kada ih ne bi kao predstavljali ljudi poput Komšića koje nikad nisu birali?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, za Hrvatsku, a rođeni su u BiH, igraju igrači kao što su Bojan Bogdanović iz Mostara, Dragan Bender iz Čapljine, Ivica Zubac, koji je rođen u Mostaru, a inače je iz Čitluka…

Glede Cedija Osmana, S Hrvatskom to nikakve veze nema, naime, Osmanu je majka Srpkinja iz Bosne i Hercegovine, otac Turčin.  Osman je odrastao u Sarajevu, nastupao je za mlađe reprezentacije BiH, no, nakon što se preselio u Tursku dobio je državljanstvo te trenutno igra za Cleveland Cavalierse. A da se Nurkić, kad je Osman u pitanju, obrati Erdoganu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.