Dr. sc. Sanja Bilač: Posljedice Judina poljupca vide se i u prijedlozima Plenkovićeve ministrice Divjak o promjeni kalendara u školama

Foto: Sanja Bilač, Fah; fotomontaža: Narod.hr

Prijedlog aktualne ministrice hrvatskog odgoja i obrazovanja o promjeni kalendara u osnovnim i srednjim školama, koji je prošli tjedan poslan u javnu raspravu, još je jedan primjer promišljene i brižno pripremljene taktike dekristijanizacije hrvatskoga društva. Predlaže se ukidanje tradicije kojom su dani Vazmenog trodnevlja, Veliki Četvrtak i Veliki Petak, proljetni praznici u svim hrvatskim osnovnim i srednjim školama. Tako bi u te svete dane koji prethode najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu kojim se slavi središnji događaj kršćanstva, Kristovo uskrsnuće, hrvatski učenici od sljedeće školske godine mogli umjesto u svojim obiteljima i Crkvi čuvajući tradiciju i običaje spomendana Isusove Posljednje večere, muke i smrti Gospodina Isusa Krista, biti u školi, piše dr. sc. Sanja Bilač u kolumni za Hrvatski tjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualna ministrica Divjak, predstavnica marksističko-klijentelističke grupacije koja je dobila zadatak dekristijanizirati hrvatsko društvo egzekutor je sotonskog političkog programa i djelovanja hrvatskoga Jude suvremene povijesti: Plenkovića i HDZ-a. Svjedoci smo kako ova sotona, zamaskirana u navodnoj demokršćanskoj halji, kako bi zavarala i zbunila narod a laž, licemjerstvo i krivotvorenje postavila vrijednostima redizajniranog čovjeka, sije Bogoubojstvo u Hrvatskoj.

Francuski list Echo de Paris 1939. godine, povodom objavljivanja enciklike protiv komunizma koju je napisao tadašnji papa Pio XI., ističe kako je papa tom enciklikom zadužio čovječanstvo razotkrivajući narav i djelovanje totalitarističko-komunističke ideologije te upozorio na posljedice Judina poljupca (drugovanja s komunizmom). Papa Pio XI. upozorava da komunizam svojim nasiljem nadvisuje sve dotadašnje progone protiv Crkve. Osuđujući protuvjersku narav komunizma, Pio XI. upozorava na posljedice dekristijanizacije ljudskog društva koju imenuje najvećim uzrokom svega zla.

Danas, točno 80 godina od objave enciklike i komunističkih zločina koji su uzrokovali najviše žrtava ljudskog roda koje pamti čovječanstvo, neoliberalna marksistička politika hara Europom, dekristijanizira društvo i nameće agendom novog svjetskog poretka. Komunistička sotona danas je zamaskirana navodnom pravdom, tolerancijom, demokracijom i ljudskim pravima. I naš Blaženi Alojzije Stepinac upozoravao je kako se načela katoličke crkve ne mogu složiti s komunizmom, jer komunizam želi otkinuti dušu od Boga. I upravo takvom čupanju duše svjedočimo u Europi koja bježi od svojih kršćanskih korijena i vrijednosti na kojima je utemeljena. Odriče se Sina Božjega, Isusa Krista. Progone se kršćani, uništavaju Crkve. Na djelu je Bogoubojstvo. Čovjeka stvorenog na sliku Božju sotone redizajniraju u dvospolno, multispolno biće koji svoj identitet mijenja po potrebi. Dekristijanizira se društvo, nameće sekularizam, a redizajnirani čovjek koji prezire kršćanstvo nameće kao uzor. Jedan od najeklatantnijih primjera je rodna ideologija koju sotone maskiraju pod krinkom prava, a u naravi je riječ o brutalnom ratu protiv čovjeka, nasilju kojim se izokreće ljudski razum, društvena i biološka struktura. Razara se obitelj, a ubojstvo čovjeka predstavlja pravom. Brišu se tradicija i nacionalni identitet. Politički program dekristijanizacije društva izvršava se i u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Judin poljubac Andreja Plenkovića i HDZ-a s narodu neprihvatljivom protukršćanskom i anacionalnom klijentelističko-uhljebničkim HNS-om; Miloradom Pupovcem – promotorom svetosavske politike i jugo-srpske diktature u Hrvatskoj; bruxelleskim establišmentom neoliberalne antikršćanske agende te zla koje u udruženom pothvatu provode, izdaja je ne samo hrvatske države i nacije već i naše vjere. Pred nama su licemjeri i krivotvoritelji. Isus je često prozivao Farizeje. Pogađalo ga je licemjerje onih koji bi narodu trebali biti uzor u svemu, ali ponajprije u vjeri. Naše sotone vješto su navukle halju licemjerja da ih se teže razazna, a narod zbuni prije no što im dušu isčupaju od Boga. Zato se sotone načelno predstavljaju demokršćanima, a istinski su krivotvoritelji kršćanske vjere.

Hrvatskome narodu i društvu nasilno su nametnuli nastranu i neprirodnu, protuhrvatsku i nehumanu rodnu ideologiju. Osigurali su ideologiziranje odgoja i obrazovanja, tiskali sotonske sadržaje pa licemjerno pripremili na poklon hrvatskoj obitelji. Farizej Plenković i njegovi sljedbenici zaogrnuti lažnim kršćanstvom, sotone koje posjećuju crkvene obrede i sudjeluju u procesijama licemjerje žele učiniti normalnim, novom vrednotom redizajniranog čovjeka. Stvaraju društvo bez Isusa Krista, jer s Kristom nema pretvaranja. Licemjerne sotone načelno se zalažu za domoljublje, a „druguju“ s četničkim poglavicama i daju se bruxelleskim stražnjicama. Djela ovih licemjera su krivotvorine. Krivotvorili su hrvatsku prošlost ne otkrivajući i ne odajući počast svim žrtvama totalitarističko-komunističke ideologije. Krivotvorili su hrvatsku prošlost oživotvorenjem velikosrbijanske i jugoslavensko-komunističke politike; kriminaliziranjem korijena nezavisne i suverene Hrvatske: Domovinskog rata. Kriminalizirali su pravdu pa egzekutori hrvatskoga naroda ostaju neprocesuirani i slobodni. Kriminalizirali su hrvatski jezik koji zatiru u region, hrvatsko povijesno znakovlje, postrojbe, heroje i pokliče pod kojima su ginula naša braća i sestre koji su obranili Dom. Kriminalizirali su hrvatsko tlo pa pustoš i drača boluju u tami. Krivotvorili su tradiciju i identitet pa nameću život u društvu bez svijesti o tradiciji. Svjetonazor krivotvore liberalno-anacionalnim i protukršćanskim sekularizmom i oživotvoruju komunističko- marksističku ideologiju. Zabranjuju i fašiziraju hrvatsku pjesmu, zastavu i vojsku, a revitaliziraju crvenu zvijezdu pod kojom se fašizirala Hrvatska. Veliča se jugoslavenski diktator i zločinac Tito, a komunistički mentalni sklop prožima hrvatsko društvo.

Papa Pio XI. upozorio na komunizam

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljedice Judina poljupca posebno su vidljive u nacionalnoj obrazovnoj politici. Posve očekivano jer je odgojno-obrazovni sustav važna karika u novom redizajniranju društva i čovjeka. Treba stvoriti poslušnu ljudsku masu lišenu humanizma i kršćanskih vrijednosti, duhovnog i moralnog razvoja. Prepuštanje hrvatskog odgoja i obrazovanja marksističko-klijentelističkoj skupini Soroševih pulena bio je jasan znak na prihvaćanje ideologiziranja hrvatskoga školstva, ali istodobno i siguran put poguban za naciju.

Navodna školska reforma bila je samo izgovor da se predmetni kurikuli tj. sadržaji učenja u školama prilagode novoj ideologiji kako bi se i službeno stvorila detaljna, dobro osmišljena i zamaskirana agenda o tome kako iščupati Boga iz hrvatske djece i mladosti, obitelji. Djeca i mladi stavljeni su kroz navodnu reformu pod kontrolu, bez temelja u naciji, bez ontološke datosti i moralnih vrijednosti. Umjesto škole koja svojim odgojem treba oplemeniti ćud i srce svojih učenika, sve je podređeno samo jednom zadatku: kultu stvaranja poslušne ljudske mase lišene humanizma i vrijednosti. Odbacuju se i difamiraju korijeni koji su na našim, europskim, prostorima uronjeni u kršćanstvo. Nameće se gubitak povijesnog pamćenja, vrijednosti koje su stoljećima Hrvate održali u najtežim vremenima nemilosrdne povijesti.

Kroz procese u obrazovanju mijenjat će hrvatsku obitelj, tradiciju, identitet, našu svijest o baštini, vjeri, osloboditi hrvatskoga čovjeka od veze morala i religije. Izazivanje krize u hrvatskome školstvu, funkcionalnog kaosa koji nam tek slijedi, samo je maleni dio onoga što nam sotone spremaju. Politički program dekristijanizacije hrvatskog društva treba nastaviti odstranjivanjem kršćanstva iz društvenih područja u kojima su do sada činili osnovu. U Hrvatskoj u kojoj je 90 posto katolika, a nastavu vjeronauka, u cijeloj državi, pohađa visokih 90,32 posto učenika po čemu smo u svjetskom vrhu, prijedlog ministrice Divjak uz podršku Plenkovića i HDZ-a, kojim se predlaže ukidanje hrvatske tradicije kojom su dani Vazmenog Trodnevlja, Veliki četvrtak i Veliki petak proljetni praznici u svim hrvatskim osnovnim i srednjim školama, samo je potvrda što sotonu muči i što kani. Muči ih Isus Krist u dušama djece i mladih. Kršćanski korijen hrvatske obitelji. Zato ih valja iščupati. Sotonski je to poziv licemjera i krivotvoritelja hrvatskoj naciji na javno odricanje od vjere, tradicije, odgoja svoje djece, budućnosti. Žele promijeniti svijest o našoj vlastitoj vjeri, ugušiti u srcu djece i mladih svaku uspomenu na nju. Jer ako se iz srca iščupa Boga, strasti će lako raspiriti prema najokrutnijem barbarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski narode, ne boj se! Vjeruj u Isusa! Vjeruj i nosi križ za svoj korijen. Vjeruj i nosi križ za svoju djecu, obitelj, domovinu. Je li vam stalo do vaše i naše djece i mladih? Želite li da oni budu dio budućnost ovog svetog naroda? Je li vam stalo do prolivene krvi sinova i kćeri za ovo sveto tlo? Hrvatski narode, zapalimo srca! Ne dajmo im Isusa u nama, djecu, ne dajmo da nam ih izopače, oduzmu budućnost, rastaču lozu koja stoljećima daje najbolje plodove. Otvori oči hrvatski narode, ne šuti, bori se jer totalitarističko-komunistička i protukršćanska sotona trga naše korijenje, našu dušu, lice Boga u njemu, ono najsvetije i najuzvišenije što hrvatski čovjek ima.

Pap Pio XI. je više puta upozorio kako Papa nema pravo biti bolestan. Odnosno, nema pravo šutjeti u obrani istine, pravde, vjere, čovjeka. Ostati gluh i nijem na vapaj zemlje i drače, na mrak. Sam je to dokazao svojim djelima i upozorio cijelo čovječanstvo na komunističku sotonu. Danas, ne samo papa, svećenstvo već i hrvatski čovjek, majka, otac, domoljub nemaju pravo biti bolesni, umorni. Nemaju pravo biti nezainteresirani, u strahu, neodlučni i zbunjeni jer je to dokaz napada sotone na dušu čovjeka. Sotona nije zanemariv protivnik. Ali nema vlast nad Isusom. Čuvajmo vjeru u Boga i oslobodimo se sotonine prisutnosti i sile! Pokažimo to djelima.

*Dr. sc. Sanja Bilač doktorirala je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu iz područja društvene znanosti, znanstveno polje: odgojne znanosti s temom o utjecaju refleksivne prakse na upravljanje razredom učitelja, a nedavno je i promovirana u doktora znanosti. Radi u Osnovnoj školi Spinut u Splitu kao učiteljica. Vanjska je suradnica HAZU-a., predsjednica Hrvatskoga pedagoškog književnog zbora (najstarija udruga učitelja u Hrvatskoj utemeljena 1871.) ogranka Splitsko-dalmatinske županije. Bavi se znanstvenim radovima, sudjeluje u međunarodnim i hrvatskim znanstvenim i stručnim skupovima, surađuje u pisanju knjiga, piše priručnik za učitelje, a i redovita je suradnica Hrvatskoga tjednika. članica je Organizacijskog odbora Građanske inicijative Narod odlučuje.

** Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.